Security

Gmail biztonság
Forrás: ITB
Nő a biztonság

Tovább javul a Gmail

A Google az évek óta elérhető DMARC email-hitelesítési szabvány alkalmazásával tervezi növelni a Gmail levelezőszolgáltatást használók biztonságát, hatékonyan megvédve őket az adathalászoktól.

A DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance) technológia segítségével helyreállítható az elektronikus levelezés iránti bizalom, amelyet jócskán megtépázott az utóbbi években az adathalászok és spamelők egyre erőszakosabb nyomulása.

A saját doménnel rendelkező üzleti Gmail-felhasználóknak már egy ideje lehetőségük van a DMARC bekapcsolására a beérkező üzenetek hitelességének ellenőrzése érdekében. Most a Google bejelentette, hogy rövidesen megkezdi a hitelesített márkalogók megjelenítését a Gmailben, ami a technológia széleskörű elterjedésének kezdetét jelenti.

Arról van szó, hogy a BIMI (Brand Indicators for Message Identification) szabvány segítségével a küldő felhasználóneve melletti kis buborékban megjelenítik azoknak a szervezetnek a márkalogóját, amelyek használják a DMARC hitelesítést.

Ennek alapján a címzettek tudni fogják, hogy egy email valóban legális forrásból érkezik, ami jelentősen csökkenti majd az adathalászati kampányok hatékonyságát.

A kísérleti BIMI projekt az elkövetkező hetekben veszi kezdetét korlátozott számú küldő szervezet bevonásával.