Security

Letiltották az erőszakos szexet

Számos, szexuális erőszakot megjelenítő e-könyvet távolított el Kindle-boltjából az Amazon, miután egy jelentés felhívta a figyelmet a boltban kapható, erőszakot, vérfertőzést és brutalitást bemutató írásokra.

Bár az Amazon és a Barnes & Noble kiadó is a könyvek eltávolításáról számolt be, a BBC News online cikke szerint továbbra is maradtak a boltban ilyen témájú könyvek. A hasonló könyveket szintén forgalmazó WHSmith és Kobo egyelőre nem reagált a jelentésre. A könyvekre a The Kernel technológiai híroldal bukkant rá a kínálatban, és egy listát is készített belőlük.

A gyermekek internetbiztonságával foglalkozó brit szervezet főtitkára, John Carr szerint a szülőket sokkolná, hogy milyen könyvekről van szó. "Az a minimum, hogy legalább korhatárosnak kellene lenniük" - hangsúlyozta.

Kiderült, hogy az Amazon boltjának keresője látszólag ártalmatlan kulcsszóra automatikusan szexuális tartalmú témákat ajánl a felhasználónak korhatárra való tekintet nélkül. Az Amazon nem szolgált magyarázattal, csupán megerősítette, hogy a kérdéses témájú könyveket kivette a katalógusából.