Security

Fontos, hogy a telefon ne csak okos, hanem hasznos is legyen.     (forrás:gadgetophilia.com)
Fontos, hogy a telefon ne csak okos, hanem hasznos is legyen. (forrás:gadgetophilia.com)
Forrás: gadgetophilia.com

Kordában tartja a roaming költségeket is a Security for Mobile

Megjelent a vállalati mobil eszközök védelmére és kezelésére hivatott Kaspersky Security for Mobile frissített verziója Android és iOS mobil felületekre.

A Kaspersky Security for Mobile fejlett megoldást jelent a vállalati mobil eszközök védelmére és menedzselésére. A munkavállalók gyorsan, egyszerűen és biztonságosan integrálhatják személyes eszközeiket a vállalati hálózatba, amelynek köszönhetően biztonságban tudhatják bizalmas információikat, valamint lopás esetén távolról blokkolhatják és törölhetik azokat.

A Kaspersky Lab mobil eszközökre szánt frissített megoldása már elérhető a Google Play és az Apple App Store áruházakban, amelynek köszönhetően központilag és automatikusan frissíthetők az alkalmazottak mobil eszközei az iOS-be és az Androidba épített frissítő rendszerek segítségével. Továbbá a munkavállalók csatlakozni tudnak a vállalati hálózathoz, amelyről könnyedén, biztonságos forrásból tölthetik le a Kaspersky Security for Mobile-t.

Az Androidra készült alkalmazás egy további szolgáltatása az új értesítési funkció, amely jelzést ad, ha egy munkavállaló roamingot vesz igénybe. Ha a védett eszköz egy külföldi mobilhálózatra csaltlakozik, a program automatikusan figyelmezteti a rendszergazdát a Kaspersky Security Center Management Console felületen, így a rendszergazda távolról koordinálhatja, valamint korlátozhatja az eszköz külföldi adatforgalmát, csökkentve a felmerülő vállalati költségeket.

Továbbá a Kaspersky Lab megoldásának Android változata immár képes automatikus hozzáférést biztosítani a vállalati Wi-Fi hálózathoz, ami korábban csak az iOS operációs rendszeren volt elérhető. Mostantól viszont az Android-alapú készülékek is automatikusan megkapják a szükséges vállalati Wi-Fi beállításokat, ezzel felgyorsítva és megkönnyítve a vállalati integrációs folyamatokat.

Az új, továbbfejlesztett megoldás mindkét platformon tartalmaz egy új jelszó visszanyerő rendszert, amely lehetővé teszi a rendszergazda számára, hogy segítsen a munkavállalóknak az elfelejtett vagy ellopott jelszavak visszaállításában. Ugyancsak jelentősen továbbfejlesztették a munkavállalók eszközein tárolt személyes és vállalati információkat elkülönítő mechanizmusokat, így még magasabb szintű védelmet kapnak a bizalmas vállalati adatok.