Security

iphone
Forrás: Pixabay
Kiváncsi LinkedIn-app

Kémkednek az iPhone-ok adatai után

Legújabban a LinkedIn üzleti közösségi média platformot érte az a vád, hogy kémkedik a felhasználói után. A Microsoft tulajdonában lévő szolgáltatás iOS-alapú mobilalkalmazása biztonsági kutatók szerint titokban olvassa és lemásolja az iPhone-ok vágólapjának tartalmát.

Az Urspace.io kutatói szerint az iPhone-ok vágólapján megjelenő minden egyes billentyűleütést lemásolja a LinkedIn app a felhasználó tudta nélkül. Azt is megállapították, hogy ez az adatgyűjtés kiterjed az Apple univerzális vágólap szolgáltatására is, amely megosztja a vágólapot az ugyanazzal az Apple ID-vel rendelkező, egymástól csupán néhány méter távolságra lévő eszközök között.

A LinkedIn azt állítja, hogy az adatgyűjtés nem szándékosan történik, azt egy szoftverhiba okozza. Erran Berger, a LinkedIn fogyasztói termékek fejlesztéséért felelős alelnöke a Twitteren azt írta, hogy “nem tároljuk vagy továbbítjuk a vágólap-tartalmakat, és közölni fogjuk, ha az alkalmazásban lévő hiba kijavítása megtörtént.”

Korábban több mint 50 iOS-appról - köztük a TikTok videómegosztó, valamint a CNBC, a Fox News, a New York Times, a Reuters, az Economist és a Wall Street Journal hírszolgáltatók mobilalkalmazásairól - derült ki, hogy szimatolnak az iPhone-ok vágólapja környékén.