Security

Acquisition_MaxiPhoto.jpg
Forrás: MaxiPhoto
~3,9 milliárd dollár

IT-biztonsági céget vett a befektető

Bejelentette a Sophos kiberbiztonsági szakértő cég, hogy lezáródott az akvizíció, amelynek keretében a Thoma Bravo (magántőke-befektetési társaság, mely a szoftveres és a technológiával támogatott szektorokra koncentrál) mintegy 3,9 milliárd dollár értékben megvásárolta. A felvásárlásra vonatkozó ajánlatot 2019. október 14-én jelentették be.

A megegyezés feltételei szerint a Sophos részvényesei 7,4 amerikai dollárt kapnak részvényenként. Ez 168 százalékos prémiumot képvisel a Sophos IPO-ja idején aktuális, 2015. június árhoz képest. A részvényesek 2019. december 3-án szavaztak a tranzakció elfogadásáról. A felvásárlási folyamat lezárultával a Sophos törzsrészvényeinek kereskedelme megszűnt Londoni Értéktőzsdén.

„A Sophost örömmel tölti el, hogy együtt dolgozhat a Thoma Bravóval, amint a növekedés, illetve a siker új szakaszába lép és folytatja küldetését, hogy a világ leghatékonyabb új generációs digitális biztonsági technológiáját hozza létre”, mondta Kris Hagerman, a Sophos CEO-ja. „Az átállásunk, mellyel teljes mértékben új generációs digitális biztonsági vezetővé válunk, továbbra is gyorsan halad előre. Az előző negyedévben új generációs termék portfóliónk a teljes üzleti tevékenységünk több, mint 60 százalékát tette ki és évről évre 44 százalékkal nőtt. Úgy véljük, hogy a Thoma Bravóval, mint partnerrel, felgyorsíthatjuk a fejlődésünket, és gyorsabban juthatunk el a jövőbe, mely drámai előnyökkel jár ügyfeleink, partnereink, illetve vállalatunk egésze számára.”

„A Sophos folyamatosan emeli a lécet az iparágban vezető szinkronizált biztonsági megoldásával, fejlett deep learning technológiájával és az MSP csatornán belüli gyors növekedésével”, mondta Seth Boro, a Thoma Bravo ügyvezető partnere. „Izgalommal tölt el minket a Sophosszal létrejött partneri viszony, mellyel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy további innovációkkal jelenhessenek meg a digitális biztonság területén.”