Security

win10_03
Forrás: ITB
Kernel Data Protection

Így fokozza a Microsoft a Windows 10 biztonságát

Az adatkorrupciós támadások ellen nyújt védelmet a Microsoft új platformbiztonsági technológiája, a Kernel Data Protection, amely a kernelmemória bizonyos részeit csak olvashatóvá teszi, így nincs mód a memóriatartalom manipulálására.

Az új technológiát azért fejlesztette ki a Microsoft, mert egyre nő a védelem megkerülésére korrupciós módszereket használó támadások száma.

A szoftvergyártó tájékoztatása szerint a Kernel Data Protection úgy akadályozza meg az adatkorrupciós támadásokat, hogy virtualizáció alapú biztonsági technikával megvédi a Windows kernelt és a drivereket. A biztonság fokozása mellett a Kernel Data Protection további előnyökkel is jár: növeli a teljestményt és a megbízhatóságot, továbbá arra ösztönzi a vezérlők fejlesztőit, hogy javítsák a virtualizáció alapú biztonsággal való kompatibilitást, elősegítve ezen technológiák elterjedését az ökoszisztémában.

A Kernel Data Protection előnyeinek a kihasználásához a rendszernek támogatnia kell a virtualizáció alapú biztonságot, amelyre a technológia épül. A Kernel Data Protection részletes ismertetése a Microsoft blogbejegyzésében olvasható.