Security

win7
Forrás: ITB
Csak előfizetőknek

Frissítést kapott a Windows 7

A januárban nyugdíjazott Windows 7 operációs rendszerhez most kiadott KB4577051 jelű frissítés többek között fontos biztonsági javításokat tartalmaz, de csak a kiterjesztett támogatásra előfizető vállalatok tudják telepíteni a számítógépeikre.

A Windows 7 operációs rendszer mellett kitartók többsége az év eleje óta nem kap biztonsági frissítéseket a számítógépére. Kivételt képeznek azok a vállalatok, amelyek előfizettek a Microsoft által kínált kiterjesztett támogatási szolgáltatásra, hogy továbbra is biztonságosan használhassák a visszavonultatott operációs rendszert futtató PC-iket. Így marad idejük a Windows 10-re való áttérésre, amely sok esetben egyúttal új számítógépek vásárlását is igényli.

A szeptemberi frissítőkedden a Windows 7-hez kiadott KB4577051 jelű szoftverfolt biztonsági frissítéseket tartalmaz több Windows-összetevőhöz, egyebek mellett a kernelhez, a perifériákhoz és a fájlrendszerhez. Ugyancsak megszünteti a proxykat és a HTTP-alapú intranet szervereket érintő sérülékenységet.