Security

google
Forrás: ITB
Hivatlanok kizárva

Fokozza a Meet biztonságát a Google

Új biztonsági funkciókat vezet be videókonferencia platformján a Google annak érdekében, hogy megakadályozza illetéktelenek részvételét az online meetingeken.

A Google tájékoztatása szerint megnövelt felügyeletet adnak a Meet videókonferenciát kezdeményező rendezvénygazdák kezébe, hogy hatékonyabban szabályozhassák, kik vehessenek részt a meetingjeiken. Így például blokkolhatják majd azokat a felhasználókat, akik nem jelentkeztek be Google-fiókjukba a konferenciához való csatlakozás megkísérlése előtt. Mi több, ha egy ember csatlakozási kísérletét már többször elutasították, az illető automatikusan blokkolva lesz.

Az igazság az, hogy valóban nagy szükség van a koronavírus-járvány és az otthonról dolgozás miatt elképesztő népszerűségre szert tevő videókonferencia alkalmazások biztonságának megerősítésére, mivel egyre több hír érkezik arról, hogy a szoftverekben található sebezhetőségek kihasználásával illetéktelenekhez kerülhetnek az online meetingeken elhangzó információk.

A pandémia talán legnagyobb nyertese, a Zoom ugyancsak kénytelen volt felturbózni a platform védelmét, miután egyre többször próbálták meg hívatlan látogatók megzavarni a videokonferenciákat.