Security

Windows 10 kumulatív frissítés
Forrás: ITB

Biztonsági folt érkezett a Windows 10-hez

Az év első kumulatív frissítése a szokásos módon a Windows 10 operációs rendszer elmúlt időszakban felfedezett sérülékenységeit szünteti meg.

„A frissítés telepítése után a HTTPS-alapú intranetes szerverek alapértelmezés szerint nem használhatnak felhasználói proxyt a frissítések észleléséhez. Az ezen szerverek használatával végzett vizsgálatok sikertelenek lesznek, ha még nem konfigurált rendszer proxy-t a klienseken. Ha felhasználói proxyt kell használnia, akkor a viselkedést az „Engedélyezze a felhasználói proxy tartalékként történő használatát, ha a rendszer proxy segítségével történő észlelés sikertelen” házirendet kell konfigurálnia. A legmagasabb szintű biztonság érdekében a Windows Server Update Services (WSUS) Transport Layer Security (TLS) tanúsítványt is rögzítse minden eszközön. Ez a változás nem érinti azokat az ügyfeleket, akik HTTP WSUS szervereket használnak.”- olvashatjuk a Microsoft közleményében.

A Windows 10 kumulatív frissítése a szokásos módon, a Windows Update-en, a Microsoft Update Catalogon vagy a Windows Server Update Services (WSUS) szolgáltatáson keresztül érhető el.