Security

biztonság
Forrás: theage.com.au

Fertőzhetővé okosodhatnak a tévék

Újabb kockázatra hívta fel a figyelmet a G Data védelmiszoftver-gyártó. Ha az intelligens tévék belső számítógépnek szoftvere megismerhető, például Android alapú, akkor elméletileg támadható is.

Az okos tévék a felhasználók egy új csoportját juttatják ki az internetesre: azokat, akik eddig soha nem használtak számítógépet. Ha a támadóknak sikerülne megfertőzni az okostelevíziókat egy kártékony kóddal, lehetővé válna, hogy kifürkésszék hálószobatitkainkat is a készülékek kameráját igénybe véve, de akár egy bothálózatba kapcsolva a tévékről is indítható támadás vállalatok, intézmények ellen.

Ez pedig elkerülhetetlenül vonzani fogja a kiberbűnözőket is, mondja Ralf Benzmüller, a G Data Security Labs vezetője és biztonsági szakértője. „Azt gondoljuk, hogy a kiberbűnözők máris próbálgatják a tv-gyártók által közzétett, szabadon rendelkezésre álló szoftverfejlesztői kiteket, hogy megtalálják a támadási lehetőségeket. Az első bizonyítékok megjelenését nagyon közeli időpontban várjuk” ‒ tette hozzá a védelmi szoftverek gyártásában és terjesztésében érdekelt szakértő.