Sziebig Andrea

Andrea.jpg
Forrás: ITB

Győri lányok

Tudják, van az a vicc: „…Neked mindenről AZ jut eszedbe?” Valahogy így vagyok ezzel én is egy héttel a Human Hungary konferenciánk előtt: nekem mindenről a Final 4 jut az eszembe. Na jó, azért már egyre többet emlegetem a következő nagy dobást, az Inside-ot, és az arra készülő Nagykönyvet is…

Mondhatni, nem nehéz a Final 4-ra gondolni, hisz tele van a város a BL döntő plakátjaival. A győri lányok meg már magasba emelhették a kupát. És micsoda öröm volt látni a csapat boldogságát! De jó lenne ugyanezt megélni a veszprémi fiúknál is! Na és „kicsiben” átélni mindezt az ict-világ Final 4-ján. De ki lesz a győztese ennek az ict-társadalomra célzott szellemi viadalnak? Én már tudom a választ! Röviden, tömören: mindenki, aki eljön rá. Persze, mi nem várunk tízezres tömeget, ennél sokkal intimebb közegben zajlik majd az ITB Final 4-ja. Nézem a regisztráltak névsorát, pozícióját, az általuk képviselt cégeket, mit tagadjam, nem „sovánka” a felhozatal.


 

Úgy látom, nagy szüksége van az ict-társadalomnak, hogy menedzsereik támogatást kapjanak, legalább egy konferencia keretében. Most mondhatnék számot, hogy csak az utóbbi pár hétben hány helyen dicsekedtek el azzal, hogy mekkorát nőttek. Közülük néhányan vagy bevallották, vagy csak érezni lehetett, hogy nemigen tudják ezt a helyzetet kezelni. Persze, nem mindenkire „szakadt” rá a növekedés, sok helyen ezt tervezték. De nemegyszer még ekkor sem kalkuláltak azzal, hogy jó előre lekössenek például egy szervezetfejlesztőt, aki ezeknek a méretbeli problémáknak a kezelésén átsegíti őket.

Látom azt is, hogy remek emberek töltenek be menedzsment-pozíciókat, de valahogy mégsem igazán sikerül csapatként működniük. Nekik is érezniük kell ezt, ha már én is látom… Gondoljunk csak a győri csapatra! Az ő Final 4 győzelmük után ki ne tudná, hogy mit is jelent, ha egy csapatnak van stratégiája, van egy karizmatikus vezetője és remek csapattagjai, akik fantasztikusan tudnak együttműködni.

Akár bevallja, akár nem, a cég vezetője, menedzsmentje és munkatársai valamennyien valami hasonló szituációra vágynak. Mi is folyamatosan ezen dolgozunk az ITB-nél, hol kisebb, hol nagyobb sikerrel. Azt hiszem stratégia – csapat–vezető, csapattagok – relációban egészen jól állunk, de valljuk be, a csapatkohézión a jelenlegi helyzetünkben van még mit fejleszteni… Az ITB csapatának tagjai ott lesznek a Final 4 konferencián. Biztos vagyok benne, hogy szervezőként nemcsak dolgozni mennek a konferenciára, hanem az őket érdeklő egy-egy izgalmas előadásba vagy kerekasztal-beszélgetésbe biztosan belehallgatnak. Házigazdaként nekem is van pár favorit témám, amelyeket semmi szín alatt ki nem hagynék. Se a téma, se az előadó miatt. És talán most lesz a legnehezebb arra gondolnom, hogy azért mégiscsak házigazda vagyok!