Közigazgatás

Ingyenes internet 30 napig
Forrás: Dollarphotoclub
A járványkorlátozások visszavonásáig érvényes

Ingyenes internet középiskolásoknak az online oktatáshoz

A kormányzat bejelentése alapján a középfokú oktatásban digitális munkarendben részt vevő diákok és családjaik, illetve a középfokú oktatásban digitális munkarendben tanító pedagógusok ingyenes vezetékes internetszolgáltatásban részesülnek 30 napra.

Az ingyenes internetre jogosult Telekom-ügyfelek a Telekom honlapján (www.telekom.hu), a Flip-ügyfelek a Flip honlapján (www.flip.hu) jelezhetik igényüket a 30 nap ingyenes internet szolgáltatásra november 18. és 27. között. Az igény feladásához Telekom ügyfél esetén egy számlára (a számla bal felső részében található MT ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), Flip ügyfél esetén szintén egy számlára (a számla jobb felső részében található ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító ún. oktatási azonosítóra lesz szükség.

A 30 nap díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik meg. A 30 napos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfeleink is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5 százalék  áfatartalmú internetszolgáltatás eleve külön tételként jelenik meg.

Hasonló bejelentést tett a Vodafone is, a részleteket 16-án hétfőre ígérték.