ITexec

Back-to-work.jpg
Forrás: ITB
Koronavírus

Most jön a back-to-work para

Azzal nem vádolható a 2020-as év, hogy unalmas. Alig telt el néhány hónap, és a veszélyhelyzet miatt bevezetett korlátozások lazulni látszanak, a lassan megszokott különleges túlélési taktikákon ismét változtatni szükséges. A vállalatok, intézmények vezetői most készítik a terveket a nagy visszatérésre, vagyis arra, hogy miként fognak működni kijárási korlátozások eltörlése után. Napjainkban az informatikai szervezetek vezetői is tervek fölé hajolnak, mert ismét van ok a parára.

Mint minden rendkívüli esemény, a koronavírus-járvány is tükröt állít elénk, amelyben megláthatjuk magunkat akkor, amikor próbára vagyunk téve, láthatjuk, milyenek vagyunk akkor, amikor a túlélés érdekében hozzá kell nyúlnunk a szellemi vésztartalékainkhoz is – már ha vannak nekünk ilyenek.

Arról számolnak be az informatikai szervezetek vezetői, hogy a járvány kitörésekor az egyik napról a másikra szinte zökkenőmentesen sikerült átállítani a vállalatokat, intézményeket az új működésre, az otthoni munkavégzésre a lehető legszélesebb körben. Még annak a veszélye is felmerült, hogy a felső vezetők az informatikát túlértékelik, csodatévőnek gondolják, ami azzal járhat, hogy mostantól még többet várnak el az informatikai rendszerekért felelős szakemberektől.

A home office fókuszú kezdet után most a back-to-work szakasz következik a koronavírus-járvány miatti különleges időkben. Következzék néhány tanács a vállalatok, intézmények informatikai szervezeteinek irányítói számára az új szakaszra való felkészüléshez.

1. Kezdjük a legkeményebb és legkényesebb résszel, a személyi kérdésekkel. Az otthonról való dolgozás próbára teszi a beosztottat és irányítóit egyaránt. Különféleképpen teljesítenek az emberek a saját lakásukba zárva, még ha informatikusok is – nem minősíteni őket, otthoni munkavégzésüket most nagy vezetői hiba volna. Vannak, akik képtelenek jó munkát végezni otthon állandó felügyelet, aktív és intenzív irányítás hiányában, aminek számos oka lehet, vezetői szempontból az a lényeg, hogy az ilyen beosztottak esetében nem javalt a home office erőltetése. Vannak, akikről az otthoni munkavégzés során derül ki, hogy voltaképpen nincs is elegendő feladatuk – erről nem a munkavállaló tehet, tipikus vezetői hiba, ami természetesen nem jelenti azt, hogy nincs mit tenni. És vannak olyanok is, akik tudnának otthonról dolgozni, lenne is mit, de a megváltozott körülmények közepette láthatóvá válik, hogy munkafegyelmük, elkötelezettségük rémesen gyenge. A vezetők felelőssége, hogy meghozzák azokat személyi, szervezetfejlesztési döntéseket, amelyek következtében megerősített csapattal léphetnek be az új szakaszba. Jegyezzük meg, hogy igen valószínű, hogy ebben az új időszakban, a járvány újabb hullámai miatt többször is rákényszerülhetünk a home office-os működésre.
2. Az előző pontban foglaltakhoz kapcsolódóan azt is érdemes megvizsgálni, melyek azok a pozíciók, illetve kik azok a munkatársak, amelyek, illetve akik esetében technikailag/folyamatilag lehetséges és egyébként kockázatmentes (sőt, olykor még nagyobb teljesítményre is inspiráló) az otthoni munkavégzés fenntartása. A back-to-work szakaszban gondoskodni kell az irodákban a megfelelő távolságtartásról. Igen valószínű, hogy a cégek, intézmények többségében a létszám csökkentése nélkül csak akkor lehet megfelelni a social distancing szabályainak, ha lesznek otthonmaradók.
3. Ami pedig a szűkebb értelemben vett szakmát, az informatikát illeti, most aztán egyetlen egy dologra nincs idő, arra, hogy megpihenjenek az informatika irányítói. Hosszú a sora azoknak a feladatoknak, amelyeket záros határidőn belül, néhány héten belül meg kell oldani, a stratégiai szinttől a technológiáig, mint például a 2020-as IT-költségvetés újratervezése, az informatikai prioritásainak újragondolása, az informatikai biztonsági rendszerek áttekintése, beleértve az esetleges korábbi, fel nem fedezett betörések kimutatását és a következmények feltárását, a használt felhőalapú megoldások és szolgáltatások áttekintése, az IT-stratégia felhős vonatkozásainak frissítése – és mindenekelőtt a digitális transzformáció felgyorsítása