Oktatás

Lucky Wheel Hackathon.jpg
Forrás: MPhackS
Lezajlott a „Lucky Wheel” online programozói verseny

Tarolt a kígyós játék újragondolt változata

A hétvégi hackathonon 4 senior frontend fejlesztő a közismert „Snake” játékot teljesen újragondolva szerezte meg az első díjat, amely közel 11 millió forintnyi pénzösszeg volt. Azért kapta a hackathon a „Lucky Wheel”  nevet, mert a verseny elején egy szerencsekerék megpörgetésével kapták meg a fejlesztők azt a három programozási könyvtárat, amelyeknek a használatával egy mobil böngészőn is működő játékot kellett elkészíteniük másfél nap alatt Javascriptben.

A Jasmin és MPhackS által szervezett versenyen több, mint 30 országból jelentkeztek és még a különböző időzónák sem okoztak akadályt a fejlesztőknek. A zsűri örömmel konstatálta, hogy a feladatot igazán komolyan vették a résztvevők, ezért több mint 5 órába telt, mire végleges döntés meghozták. Ez annak is köszönhető, hogy alaposan átnézték a kódolási részleteket is, hiszen nemcsak felhasználói élményt díjazták. 

Lucky Wheel Hackathon – az első három helyezett játék

  1. Emotional Snake
  2. The Space Voyage
  3. Not Activity

Nagyon értékes megoldások születtek, a második helyezett egy űrjáték és a harmadik helyezett pedig egy magyar csapat által tervezett virtuális activity lett, amely a jelenlegi elzárt időben is könnyedén összehozhatja a barátokat.

„Mi is végigizgultuk a versenyt. Célunk egy olyan programozói verseny volt ahol ugyanolyan fontos a kreativitás és a fejlesztői tudás. Nem prezentációkat értékeltünk, hanem kódminőséget, ötleteket, és a végeredmény minőségét egyben. Mivel minden csapat különböző browser API-kat pörgetett ki a verseny elején, így mi is csak remélni tudtuk hogy, elég ügyesek lesznek ahhoz, hogy működő játékokat készítsenek el a két nap alatt. Az eredmény minket is meglepett, kifejezetten szórakoztató és nagyon ötletes eredmények születtek", mondta Sudár Gábor, a Docler cégcsoporthoz tartozó Jasmin budapesti irodájának fejlesztési vezetője. A sikerekre való tekintettel a versenyt minden bizonnyal jövőre is megrendezik.

„Ez volt a hetedik online rendezvényünk a »virtuális időszak« márciusi kezdete óta, és örömmel tapasztaljuk, hogy a változások, bár pár ajtót bezártak, de számunkra legalább ennyit ki is nyitottak. Az online megoldásoknak köszönhetően a senior fejlesztőket most még könnyebben el tudjuk, érni, és a visszajelzések alapján nagy örömmel vesznek részt olyan kihívásokban, mint ez a Lucky Wheel Hackathon volt", mondta Fazekas Gerdy, az MPhackS divízióvezetője.