Oktatás

verseny
Forrás: Inside Small Business

Programozóverseny – meghosszabbítva

Január 21-ig meghosszabbították a UPC Future Makers, diákoknak szóló programozóverseny jelentkezési határidejét a szervezők – így a diákok a téli szünetet is fel tudják használni applikációjuk, megoldásuk minél részletesebb kidolgozására.

A Future Makers Nagydíjat a UPC Magyarország a SKOOL és a Kódgarázs szakmai közreműködésével még októberben hirdette meg. Az általános- és középiskolás diákoknak szóló programozóversenyre 12 és 16 év közötti diákok nevezhetnek, 3 fős csapatokban, olyan saját fejlesztésű applikációkkal vagy weboldallal, amelyek valamilyen, az egész társadalmat, vagy a helyi közösséget érintő problémára adnak megoldást a technológia és digitális eszközök segítségével.

A győztes csapat jutalma egy írországi utazás, amelynek keretében részt vehetnek a világ egyik legizgalmasabb innovációs eseményén, és ott a nemzetközi közönség előtt is bemutathatják alkotásukat.

A jelentkezők kérésre a szervezők azért döntöttek a határidő meghosszabbítása mellett, hogy a gyerekek a közelgő téli szünetet is fel tudják használni applikációjuk, megoldásuk további kidolgozására. A pályázatokat 2019. január 21-ig lehet beküldeni. Az alapítók mellett Nessaj, az ismert influencer, Bombera Krisztina médiaszemélyiség, Turcsányi-Szabó Márta, az ELTE docense és Názer Lili 13 éves gimnazista, a verseny tavalyi győztese fogja elbírálni a beérkező projekteket. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkákat személyesen is prezentálják majd a pályázók.