Oktatás

gyerek_digitalizacio
Forrás: 24ora.eu

Július 2-ig várják a Digitális Esély 2018 pályázatokat

Már csap pár napig lehet jelentkezni a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) és az SAP szoftvercég Digitális Esély elnevezésű közös pályázatára, melynek célja a szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekek, fiatalok infokommunikációs felzárkózásának és digitális oktatásának támogatása.

A Digitális Esély 2018 pályázaton összesen 10 millió forint érhető el, amely körülbelül 10, Magyarországon működő és nyilvántartott közhasznú szervezet (civil szervezetek, alapítványok, gyermekotthonok) szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek digitális felzárkózását, valamint infokommunikációs oktatását segítő programját segíti majd.

Két életkori kategóriában várják a pályázatokat: egyrészt a 10-14 év közötti, másrészt a 15-18 év közötti szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek informatikai oktatására, digitális esélyegyenlőségének javítására vonatkozó programokkal lehet jelentkezni. (Egy pályázó mindkét kategóriában nyújthat be pályázatot.) Mindkét kategóriában olyan pályázatokat várnak, amely bemutatja, hogyan és milyen új módszerekkel valósítható meg hatékonyan a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok digitális felzárkóztatása, mindez hogyan javítja az életminőségüket, hogyan ad új esélyeket a továbbtanulásukhoz, és ez miként támogatja majd későbbi elhelyezkedésüket a munkaerőpiacon.

A Digitális Esély pályázatot ötödik éve szervezi közösen az NHIT és az SAP Hungary, a pályázatról bővebb információ a www.nhit.hu/digitalisesely2018 oldalon olvasható.