Oktatás

ELTE_IK_Duna.jpg
Forrás: elte.hu
A jelenkor gyorsan változó kihívásaira adandó válaszok

Fontos témákkal indult el az ELTE Informatikai Karán a távolléti oktatás

Az Informatikai Kar vállalkozási ismereteket nyújtó kurzusain minden szinten a járványügyi helyzet generálta változásokat elemezték.

Az ELTE Informatikai Kara a képzés minden (BSc, MSc, PhD) szintjén biztosít hallgatói számára olyan innovációs, vállalkozási és menedzsment alapismereteket, amelyek nemcsak hozzájárulhatnak ötleteik megvalósításához, a kreatívabb munkakörnyezetek megértéséhez és az azokban való sikeresebb részvételhez, hanem a jelenkor gyorsan változó kihívásaira adandó válaszok kapcsán nélkülözhetetlen soft skilleket is fejlesztik.

Ezen kreatívitást és alkalmazkodási készséget is fejlesztő kurzusok az elsők között tudták lekövetni a járványhelyzet okozta változásokat, a piaci szereplők első reakcióinak és a várható globális változásoknak elemzése mellett izgalmas diszkussziókat kezdeményezve a szemináriumi munkák keretében.

A távolléti oktatáshoz igazodó online kurzusok rugalmassága lehetővé tette, hogy az EIT Digital PhD hallgatók számára szervezett Business Modelling kurzus keretében az üzleti modellek generálása kapcsán felmerülő bizonytalansági kérdéseket vizsgálják; míg a BSc hallgatók a tech óriások startégiaváltását elemzik. Az „Innosocial aspects of entrepreneurship" című elektív MSc-tárgy hallgatói pedig kísérletet tesznek az üzleti szereplők társadalmi felelősségvállalás területén megfigyelhető, változó taktikáinak értékelésére.