Oktatás

Tanulo_laptoppal.jpg
Forrás: Getty Images @ BBC
A Vodafone Alapítvány adománya

320 új digitális eszköz segíti az oktatást Békés és Csongrád megyében

270 tabletet és 50 laptopot osztott ki a Vodafone Magyarország Alapítvány Békés és Csongrád megyében, hozzájárulva ezzel a kistérségi iskolákban tanuló diákok digitális oktatásához. Az eszközadományok révén az alapítvány közel 3000 diákhoz és 400 pedagógushoz juttatta el a digitális oktatás kínálta lehetőségeket.

Az új tanévben 320 digitális eszközzel (tabletekkel és laptopokkal) segítette a Csongrád és Békés megyében található, zömmel kistérségi iskolákat a Vodafone Magyarország Alapítvány. Az eszközadományból az általános iskolák mellett szakközépiskolák és gimnáziumok is részesültek. Az eszközöket június és október között kapták meg az iskolák, így nagy részüket már a szeptemberi tanévkezdéskor használatba vehették a diákok és a pedagógusok. A kezdeményezésnek köszönhetően közel 3000 diákhoz és 400 pedagógushoz juttatták el a digitális oktatás kínálta lehetőségeket.


„A Vodafone Magyarország Alapítvány kiemelt fókuszterülete az oktatás, hiszen ez társadalmunk egyik legfontosabb alapköve. Évek óta aktívan részt veszünk a digitális felzárkóztatásban, és évek óta dolgozunk azon, hogy a lehető legszélesebb réteg számára elérhetővé tegyük a digitális eszközöket és internethozzáférést. Nagy öröm számomra, hogy a most bejelentett eszközadományainkkal ismét több ezer diák és több száz pedagógus részesülhet a digitális világ nyújtotta lehetőségekből – kiváltképp egy ilyen nehéz pandémiás helyzetben”, mondta el Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi tagja, a Vodafone Magyarország Igazgatóságának Alelnöke.

A Vodafone Magyarország Alapítvány mostani eszközadománya nem egyedi eset, ugyanis immár öt éve működik nagy sikerrel az alapítvány Digitális Iskola Programja, melynek célja, hogy a hátrányos helyzetű térségek tanulói számára is elérhetővé tegye a digitális világ nyújtotta lehetőségeket. A Digitális Iskola Program létjogosultságát mi sem mutatja jobban, minthogy már a pandémiát megelőzően is országszerte mintegy 55 intézmény, csaknem 16 000 tanulója és 1800 pedagógusa csatlakozott a programhoz. A kezdeményezés keretében a Vodafone Alapítvány az elmúlt években a digitális eszközök biztosítása mellett a tanárok és diákok digitális kompetenciafejlesztésére is nagy hangsúlyt helyezett. Így digitális óravázlatokat gyűjtő oldalt indítottak, és a pandémia alatt a pedagógusok ingyenesen végezhették el a Vodafone Magyarország Alapítvány szakmai vezetésével készült digitális kompetenciafejlesztő e-learning képzést.