Menedzsment

jol_benne vagyunk_jezebel.jpg
Forrás: jezebel.com
Vészhelyzet 2.0

Most aztán jól benne vagyunk

Szájmaszk… karantén… pánik… lemondás… spájzoljunk?... home-office… veszteség… felelősség… aggodalom… és a többi.

A Vészhelyzet 1.0 olyan gyorsan suhant át fölöttünk, hogy fel sem tudtunk ocsúdni. Órák alatt turbósodtak föl az események, elsodorva terveket, utazásokat, rendezvényeket, a biztonság és sérthetetlenség érzését, és azt a gőgöt, amellyel évtizedek óta éljük az európai civilizált ember fontoskodóan tevékeny mindennapjait.
Még azt sem tudjuk igazán, hogy mennyire féljünk… de ahogy egyre többet beszélgetünk egymással, egyre jobban ráérzünk az ízére.

Megoldásfókuszú coachként arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy ezen extrém körülmények lehetőségeket is teremtenek.
Vannak erőforrásaid! Ezekre építve erősebben és tudatosabban kerülhetsz ki ebből a kutyaszorítóból.


A kínálkozó esélyek közül kettőt emelek ki. Az egyik személyes, a másik vállalati dimenziók kereteit nyitogatja:
1. A következő hetekben lehetőséget kapsz önmagad ismeretlen területeinek felfedezésére (és tetszik, vagy nem, de mások számára is láthatóvá válik majd innen egy és más).
Az önismeret Johari-ablaka érzelmeid, tulajdonságaid, viselkedésmódjaid modellje, amelyen belül az ismeretlen területet az jellemzi, hogy itt saját magad és mások számára normál körülmények között meg nem nyilvánuló mintázataid lakoznak.
Ezekről csak vészhelyzetben, extrém kihívások idején hullik le a lepel. Figyeld önmagad ezekben a nehéz ám értékes időkben!
Rájöhetsz arra, hogy létezik benned mély és őszinte együttérzés, és létezik segíteni vágyás, de akkora, amelyről a környezeted eddig álmodni sem mert… ám felszínre kerülhet az is, ha önzésed sokkal mélyebb, mint álcázott nagylelkűséged, vagy mosolygós hálálkodásaid valójában görcsös félelmeket rejtenek.
2. Céged és embereid számára azért rejlik nagy lehetőség a következő hetekben, mert egy valódi csapat megszületéséhez a közös élményeken és akciókon keresztül vezet az út. Különösen erőteljes hatású a nehézségek, lehetetlennek tűnő kihívások megoldása.
Ne tétovázz!
Itt az idő, hogy valami emlékezeteset vigyetek véghez ti közösen.
Valami olyat, amire 10 év múlva minden résztvevő büszkén emlékszik majd.
Gondolkodj el, és feltétlenül valami olyat válassz, amely kiléptet a komfortzónákból, amelyben van lelemény, amelyre külön-külön nem lehetnétek képesek, de együtt igen.

Én ma reggelre ezzel kiírtam magamból a vírusokat, megyek coachingot tartani. Az idők szavára hallgatva, lehet, hogy Skype-on

Németh László, Gordio - Solution Focus Team és SF Brief Coach, Menedzsment Tanácsadó
Vezetői coachingról kérdezz itt!