Menedzsment

gyorko_zoltan_1
Forrás: ITB

Györkő Zoltán lett az év legsikeresebb ICT-menedzsere

Idén is összeállította az év legsikeresebb ICT-menedzsereinek TOP 25-ös listáját az ITBUSINESS, amelyet hagyományosan az INSIDE ITB szezonnyitó rendezvény díjátadó estjén hozott nyilvánosságra – az ITBUSINESS és az ITBEHAVIOUR AWARD győzteseivel egyetemben. Az év legsikeresebb ICT-menedzsere Györkő Zoltán lett, míg a kiadó által alapított szakmai díjakat a MOHAnet, az MKB Bank és az Oracle, a Gremon Systems, az IT Services Hungary, valamint a Green Fox Academy nyerték el.

A két évvel ezelőtti jól bevált recepten idén sem változtattunk: az INSIDE díjátadó eseményét (melyen 267-en vettek részt) egy szakmai nap előzte meg, amelyet ezúttal a nemzetközi piacra lépés tematikája köré építettünk. „Szafarira” hívtuk vendégeinket: az előadások során kiveséztük, milyen stratégiát érdemes követnie annak, aki a külföldi piacokat akarja meghódítani. Természetesen a digitális átállás és az IT-biztonság kihívásairól sem feledkeztünk meg, az ITB innovációs és humán díjaira aspirálók pedig élőszóban is bemutathatták pályázatukat.

Jött, látott, győzött

Nem is kérdés, hogy az INSIDE legjobban várt pillanata az esti díjátadó gála volt, amelyen egyrészt kiderült, kik nyerték el az ITBUSINESS és az ITBEHAVIOUR AWARD kockáit, valamint debütált az elmúlt egy év legsikeresebb ICT-vezetőinek TOP 25-ös listája – „Az ICT-piac nagykönyve 2018” című kiadvánnyal egyetemben.

Györkő Zoltán, Balabit
Györkő Zoltán, Balabit

Az idei toplista első helyezettje Györkő Zoltán lett – nevét a Balabit elmúlt 18 éve során ismerhette meg a hazai informatikai szakma. Gyakorlatilag a nulláról építette fel azt a vállalatot, amely 2018 januárjára 250 főt foglalkoztatott, irodával rendelkezett New Yorkban, Moszkvában, Párizsban és Londonban, fejlesztéseit pedig a budapesti és a veszprémi központjában folytatta. Év elején ütötte nyélbe azt az üzletet, amely a hazai IT-szakma egyik legnagyobb durranása lett idén: az amerikai One Identity felvásárolta a Balabitet, és ez nemcsak a vállalat tulajdonosai számára jelentett rendkívül jövedelmező sikert, hanem a cég által fejlesztet technológiák továbbfejlődése szempontjából is mérföldkő.

Akárcsak korábban, az idei TOP 25-ös lista is a felkért szakmai zsűri saját rangsorának, valamint a közönségszavazás (facebookos és e-mailes szavazás) eredményének összefésüléséből állt össze.

Innováció és humánmenedzsment

Ahogy már említettük, a rendezvény szakmai napján mutatkoztak be az ITBUSINESS és az ITBEHVIOUR AWARD jelöltjei – az ITB által alapított díjakra előbbi esetében projektfejlesztés és termékfejlesztés, utóbbinál humánmenedzsment és üzletfejlesztés kategóriában lehetett pályázni. A beérkezett pályamunkákat a zsűritagok a konferencián élőben is meghallgatták rövid prezentáció formájában.

Az ITBUSINESS AWARD projektfejlesztés kategóriájának győztese az MKB Bank és az Oracle közös pályázata a „nagy digitális átállással” és a FLEXCUBE banki megoldással az élen. Termékfejlesztésben a Gremon Systems diadalmaskodott Trutina növényellenőrző súlymérési rendszerével. A különdíjat a MOHAnet kapta Moniphone, a gondoskodó mobiltelefon megoldásukkal.

Hetényi Márk, MKB Bank és Weidingerné Somogyi Judit, Oracle
Hetényi Márk, MKB Bank és Weidingerné Somogyi Judit, Oracle

Szigetvári Ákos, MOHAnet
Szigetvári Ákos, MOHAnet

Giller Tamás, Gremon Systems
Giller Tamás, Gremon Systems
 

Az ITBEHAVIOUR AWARD győztese idén humánmenedzsment kategóriában a Green Fox Academy lett Academy4Moms projektjükkel, amely speciálisan a kisgyermekes anyukáknak kínál programozó képzést; míg üzletfejlesztés kategóriában az IT Services Hungary tarolt egy, a toborzást elősegítő mobilapplikációjukkal.

Mészáros Mariann, ITSH
Mészáros Mariann, ITSH

Baráth Barbara, Green Fox Academy és Utasi-Peszlen Rita, Academy4Moms
Baráth Barbara, Green Fox Academy és Utasi-Peszlen Rita, Academy4Moms
 

„Az INSIDE ITB 2018 – SZAFARI-val arra a nemes feladatra vállalkoztunk, hogy beavassuk látogatóinkat a nemzetközi piacra lépés fortélyaiba. Hiszen ki ne szeretné termékét, szolgáltatását megmutatni a nemzetközi piacon is? Ki ne szeretne nemzetközi hírnévre szert tenni, túllépni a hazai határokon? Az volt a célunk, hogy ha ezen az úton indulnak el a döntéshozók, ne érhesse kellemetlen meglepetés őket; kerüljék el azokat a buktatókat, amelyek elronthatják az utazás, vagyis az üzlet örömét, és valóban élvezni tudják a csodálatos kalandot!” – mondta Sziebig Andrea, az ITB ügyvezető-főszerkesztője.

 A TOP 25-ös lista

Ha most köztünk lenne Pelikán elvtárs, azt mondaná: a TOP 25 helyzete egyre fokozódik. Minden évben megdől a korábbi szavazási kedv, konkrét számokban ez azt jelenti, hogy idén a Facebookon 6423-an, míg e-mailben 292-en adták le a voksukat arra, kit tartanak az elmúlt egy év legsikeresebb hazai ICT-menedzserének. Nyolcadik alkalommal állítottuk össze toplistánkat, melynek végső sorrendjét a szakmai zsűri rangsora, illetve a közönségszavazás eredményének összegzése adta. Íme, a lista!

1. Györkő Zoltán
2. Charaf Hassan
3. Rékasi Tibor
4. Hetényi Márk
5. Johancsik Tibor
6. Kaszás Zoltán
7. Dalos Ottó
8. Marton László
9. Bódi Gábor
10. Czibók Zoltán
11. Alföldi István
12. Illés Jószef
13. Both András
14. Mészáros Mariann
15. Németh Pál
16. Férsz Ferenc
17. Ablonczy Balázs
18. Boda József
19. Csinos Tamás
20. Virágh Attila
21. Reményi Csaba
22. Ocskay Szilárd
23. Budai J. Gergő
24. Loncsár Tibor
25. Gyebnár Gergő