Menedzsment

inside_dijazottak
Forrás: ITB

Balogh Péter lett az év legsikeresebb ICT-menedzsere

Idén is összeállította az év legsikeresebb ICT-menedzsereinek TOP 25-ös listáját az ITBUSINESS, amit hagyományosan az INSIDE ITB szezonnyitó rendezvény díjátadó estjén hozott nyilvánosságra – az ITBUSINESS és a BEHAVIOUR AWARD győzteseivel együtt. Az év legsikeresebb ICT-menedzsere Balogh Péter lett, míg a kiadó által alapított szakmai díjakat a Black Cell, az RG-Net, a H1 Systems, valamint a Com-Forth nyerték el.

Az INSIDE díjátadó eseményét (melyen közel háromszázan vettek részt) idén is egy szakmai nap előzte meg, amelyet ezúttal a „jó nevelés”, vagyis az üzletfejlesztés tematikája köré építettünk. Ugyanis mind a gyermeknevelésben, mind az üzletfejlesztésben kár azt gondolni, hogy a korai siker már bizonyította a jó gondolkodásunkat, mint ahogy azt is kár lenne elhinni, hogy egy-egy rosszabb eredmény azt jelenti, tévúton vagyunk. Mindkét folyamatot hosszú távon szabad csak értékelni. Az idei konferencia a sikeres „gyermekneveléshez” járult hozzá: ehhez az üzletfejlesztés legfontosabb területeit jártuk körbe, kezdve a humánerő-fejlesztéstől, a recruitment folyamatoktól az IT-biztonságon át egészen a B2B-szektort meghódító legújabb technológiákig.

Angyal vagy cápa?

Nem is kérdés, hogy az INSIDE legjobban várt pillanata az esti díjátadó gála volt, amelyen egyrészt kiderült, kik nyerték el az ITBUSINESS és a BEHAVIOUR AWARD kockáit, valamint debütált az elmúlt egy év legsikeresebb ICT-vezetőinek TOP 25-ös listája – „Az ICT-piac nagykönyve 2019” című kiadvánnyal egyetemben. Az idei toplista első helyezettje Balogh Péter lett, akit a legtöbben az NNG alapítójaként ismernek. Tizenegy éven keresztül építette a startupot, amit végül több mint ezer főt foglalkoztató vállalatként hagyott ott. A startup világ igazi példaképévé, idoljává vált a fiatalok szemében – ez pedig nem kis dolog, tekintve, mennyire nem jellemző hazánkban, hogy egy ICT-szektorban működő szakember a szélesebb publikum számára is ismert legyen.

Balogh Péter
Balogh Péter
 

Ő pedig bevállalta a szereplést: egy olyan, országos kereskedelmi tévécsatorna üzleti reality-show-jára mondott igent, amelyben kezdő vállalkozók, statrupperek keresnek befektetőket ötletük, termékük megvalósítására. Balogh Péter „cápa” lett, nem csak angyal. Angyal, ugyanis feleségével közösen, saját pénzből, előző exitjeiből finanszírozva elindította saját angyalbefektetésekkel és startupok mentorálásával foglalkozó vállalkozását, a Baconsultot. Több mint 20 startupos portfóliót kezel; meghirdetett inkubátor programjukkal 50 milliós állami és befektetői támogatással belendítette a hazai startupokat; és vezette saját (ugyancsak feleségével közös), DreamJo.bs nevű startupját is. 

Innováció és humánmenedzsment

Ahogy már említettük, a rendezvény szakmai napján mutatkoztak be az ITBUSINESS és a BEHVIOUR AWARD jelöltjei – az ITB által alapított díjakra előbbi esetében projektfejlesztés és termékfejlesztés kategóriában lehetett pályázni, míg utóbbi a humánmenedzsment, humánfejlesztés területét ölelte fel. A beérkezett pályamunkákat a zsűritagok a konferencián élőben is meghallgatták rövid prezentáció formájában.

Bősze Krisztián és Munk Gábor (Black Cell)
Bősze Krisztián és Munk Gábor (Black Cell)

Herbály István (RG-Net)
Herbály István (RG-Net)

Kozma László és Németh Mihály (H1 Systems)
Kozma László és Németh Mihály (H1 Systems)
 

Az ITBUSINESS AWARD termékfejlesztés kategóriájának győztese a Black Cell lett kiberbiztonsági platformjával, a RevealedThreatsszel. Projektfejlesztésben a RG-Net diadalmaskodott egy olyan MI-alapú rendszer bemutatásával, amely a selejtek kiszűrésére alkalmas a tetőcserép-gyártásban. A különdíjat a H1 Systems nyerte el a Bodenben felépített, nagy energiahatékonysággal működő kísérleti adatközpontjával, a Boden Type Datacenterrel. A BEHAVIOUR AWARD győztese idén a Com-Forth lett a holacracy cégen belüli bevezetésével.

Bóna Péter (Com-Forth)
Bóna Péter (Com-Forth)
 

„Megtervezhetjük cégünk indulását, felkészülhetünk mindenre, de az élet úgyis produkál váratlan helyzeteket, nehéz kihívásokat. Próbáljuk a legjobb tudásunk szerint építeni, fejleszteni a vállalatot, de csak később derül ki, hogy ez mennyire sikerült. Sokan gondolják, hogy a virágzó üzleten csak rövid ideig kell dolgozni, de hamar ráébrednek arra, hogy ez is (akárcsak a gyereknevelés) életre szóló feladat. Idén a sikeres „gyermekneveléshez”, vagyis cégfejlesztéshez próbáltunk segítséget, gyakorlatban használható tanácsokat adni” – mondta Sziebig Andrea, az ITB ügyvezető-főszerkesztője.

TOP 25

Kilencedik alkalommal állítottuk össze toplistánkat, melynek végső sorrendjét a szakmai zsűri rangsora, illetve a közönségszavazás eredményének összegzése adta. Íme, a lista!

1. Balogh Péter
2. Jakab Roland
3. Tóth Levente
4. Fehér Gyula
5. Jászai Gellért
6. Johancsik Tibor
7. Erik Slooten
8. Rékasi Tibor
9. Amanda Nelson
10. Marton László
11. Mohamed ElSayad
12. Kaszás Zoltán
13. Németh Mihály
14. Budai J. Gergő
15. Ocskay Szilárd
16. Vinnai Balázs
17. Baráth Barbara
18. Dimitrova Dessislava
19. Ritter Marianna
20. Laufer Tamás
21. Kishonti László
22. Ilosvai Péter
23. Horváth Gergely
24. Székely Dániel
25. Várkonyi Balázs