Menedzsment

Pocsai_Zsolt_VISZ_INFOhajo
Forrás: VISZ

Pocsai Zsolt lett az Év CIO-ja

Megtartotta éves konferenciáját a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ), amelynek keretében idén két díjat osztott ki az INFOhajón.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. informatikai vezetője, Pocsai Zsolt kapta az Év CIO-ja díjat, amelyet augusztus utolsó szerdáján adott át a VISZ éves konferenciáján, az INFOhajón. A szakember öt éve dolgozik a vállalatnál, nevéhez olyan projektek fűződnek, mint az egységes, országos meteorológiai rendszer kialakítása, amely többek között az aszfalt-hőmérsékletről, az altalaj hőmérsékletéről, az útburkolatok nedvességtartalmáról, télen a sókoncentráció szintjéről gyűjt folyamatosan adatokat, vagy az Easy Way közlekedésinformatikai rendszer. A zsűri külön értékelte, hogy Pocsai informatikai vezetőként egy hagyományos iparágban is képes volt megtalálni a legújabb technológiák helyét, és el is tudta fogadtatni vállalaton belül azok bevezetését.

A Szövetség idén először adta át a közelmúltban elhunyt elnökéről, Braun Péterről elnevezett díjat, amellyel a legtehetségesebb 35 év alatti CIO munkáját ismerte el. A díjat elnyerő Bödör László 2013 óta dolgozik az OTP Mobilnál, ahol tavaly óta tölti be a CIO pozíciót. A vállalatnál kialakított működési struktúra azt a szemléletet tükrözi, mely szerint a CIO már közel sem csak háttérember, aki az üzlet által megfogalmazott igények kielégítésért felel, hanem olyan vezető, aki képes összehangolni az IT-n belül meglévő kompetenciákat, hogy maga az IT is proaktívan keressen új üzleti lehetőségeket.