Menedzsment

LA4Starschema
Forrás: ITB

Egymilliárd adatvirtualizálásból is

Ennyi az it-folyamatszervezésből – és adatvirtualizálásból élő Starschema idei bevételi terve. A big data piacon kívánnak némi mozgást okozni.

Hetven főnek munkahelyet nyújtó, új székhelyét mutatta be a sajtó képviselőinek a cég. Jövőre lesz tíz éves, az utóbbi években sikerült rendre 50 százalékos növekedést elérni nyílt forrású adatvirtualizációs szoftverek telepítésével és üzemeltetésével.

A Starschema ügyfelei az olyan közepes és nagy vállalatok it-részlegei, amelyeknél már működnek big-data-, illetve üzletiintelligencia-megoldások. Itt van szükség arra, hogy az idők során az ügyfélnél használatba vett többféle rendszer a döntéshozók felé egységes „arcot” mutasson, ezzel téve hatékonyabbá, pontosabbá és ugyanakkor rugalmasabbá a cég működését.

Még a legelterjedtebb bi-eszközök sem képesek a források teljes sokaságához kapcsolódni, ami nélkül a vállalat döntéshozatali folyamata pontatlan és lassú lehet, így pedig a cég versenyelőnye is veszélybe kerül. A Starschema alternatív megoldást keresett erre a problémára, így született meg 2014-ben a VirtDB. Egyfajta átfogó köztes rétegként működik a meglevő, üzemelő rendszerek „körül.” Pár kattintással adatbázisrendszerekbe integrálja a különböző forrású és formátumú adatokat: legfőbb előnye, hogy a vállalatok rendszereibe azonnal beilleszthető, nincsenek betanulási vagy integrációs feladatok, felhasználói felülete is egyszerűen kezelhető. Valós időben végzi az adatok betöltését, nagymértékben felgyorsítja a döntéshozatalt és értékes fejlesztői, üzleti és infrastrukturális erőforrást takarít meg.

„Idén megkaptuk az első nagyobb megrendelést. A VirtDB és a fejlesztő-támogató csapat minél gyorsabb fejlődése érdekében szándékunkban áll tőkét bevonni. Dollárban kifejezve milliós nagyságrendű forrásra számítunk.”- mondta el Csillag Péter ügyvezető.