HR

álláskeresés
Forrás: ITB

Negyven százalékkal többen jelentkeztek egy állásra

A meghirdetett pozíciókra átlagosan 40 százalékkal többen jelentkeztek a harmadik negyedévében, mint egy évvel korábban, derül ki a Profession.hu közleményéből.

Az állásportál harmadik negyedéves jelentése szerint bár éves összevetésben az új álláshirdetések száma még nem éri el az előző év azonos időszaki szintet, de már látszanak pozitív irányú tendenciák a magyar álláspiacon a tavaszi drasztikus változások után. Példaként említették, hogy az előző hónappal összevetve szeptemberben már 39 százalékkal nőtt az új meghirdetett állások száma.

A harmadik negyedévben éves összevetésben legkevésbé az IT programozás, fejlesztés és a mérnöki területeken esett vissza a meghirdetett állások száma, mindkét kategóriában csupán 3-3 százalékos csökkenést mértek, ezt követte 5 százalékos gyengüléssel a gyártás-termelés.

Az új állások számában a legnagyobb visszaesés tavalyhoz képest az üzleti támogató központok (54 százalék), az ügyfélszolgálatok (39 százalék), a banki pozíciók (31 százalék), a fizikai munka (29 százalék) és a HR (25 százalék) területén volt.