HR

it_fizetes
Forrás: EJournalz

IT-bérpiaci benchmark betekintés 2019

Felfelé menő bérspirál; igény a rugalmas munkavégzési formákra; az újszerű technológiák iránti érdeklődés; a szakmai vonzerő fontossága; csillapíthatatlan igény a fejlesztőkre; túlkínálat az állásajánlatokból a tapasztalt szakemberek számára. Mindez csupán ízelítő az általános tendenciákból az IT-szakemberek piacán.

A szakemberhiány globális problémaként Magyarországon is égető teherként nehezedik a cégek vállára. Gyakorlatilag teljes Európába begyűrűzött, nincs ez másképp hazánkban sem. Az egyik kiemelten érintett terület ezen belül a technológiai szektor, az informatikai szakemberek piaca, ahol minden egyes technikai domain egyenlően érintett, még ha vannak olyan funkciók, amelyek újraértelmezése nagyon rövid időn belül még nagyobb hiányt eredményezhet.

Kiemelten ide tartoznak a hagyományos fejlesztői területeken túl a Devops Engineer, Data Engineer / Data Scientist munkakörök, de akár a QA terület is - írja IT Salary Benchmark 2019 összefoglalójában az MPS, az elemzés főbb (bérpiaci) adatait pedig az alábbi infografikán láthatja.