HR

SimpleJobs_jeloltkezelo_2020_PR.jpg
Forrás: SimpleJob
SimpleJob: egy applikáció, amely új dimenziót nyit a toborzásban

As simple as that: jelöltből munkavállaló néhány kattintással

A koronavírus-járvány nemcsak meggyújtotta az online toborzás kanócát, hanem egyik percről a másikra be is robbantotta azt. A piac pillanatnyi befagyását a toborzás dübörgése ébresztette, hiszen az álláskeresők garmadája pillanatok alatt csordultig töltötte CV-kkel a HR-esek levelesládáját. Azonban a jelentkezés leadásától az onboardingig vezető út nem mindegy milyen applikációval van kikövezve, hogy a jelöltélmény maximális, az energiaráfordítás pedig minimális legyen.

Lukács Beáta, SimpleJob
Lukács Beáta, SimpleJob
„Olyan eszközt hoztunk létre, amely 360 fokban lefedi a toborzást, egészen az álláshirdetések megjelenítésétől a kiválasztást nagyban egyszerűsítő jelöltkezelő rendszeren át, a videós bemutatkozásig. Már indulás óta kész van a nagyvállalati rendszerekkel való összekapcsolás is. Egyaránt elérhető asztali gépről, mobilwebről és mobilappból is. Ráadásul ár/érték arány tekintetében kimagasló”, mondta Lukács Beáta, a SimpleJob társalapító-ügyvezetője.

„Az applikáció alaptartozéka a jelöltkezelő, amiben egy kattintással státuszolható, kiértesíthető a jelölt, ezzel sok időt spórolva a toborzónak. Sőt, még egyedi jegyzetet is írhatunk az online profilra, hisz minden jelölt más és más. A beépített chattel és videó bemutatkozással akár egy kör állásinterjút is kiválthatunk”, fűzte hozzá.

A toborzóeszköz kifejezés itthon kevéssé ismert, és általában egy rugalmatlan, lassú és költséges rendszert társítanak hozzá. Ez korántsem igaz, sőt, szöges ellentéte a felsoroltaknak.

A jelentkezésszámok visszatértek a pár évvel ezelőtti állapothoz, így fontos, hogy a gyakran akár 200 feletti jelölt egy könnyen kezelhető eszköz segítségével koordinálható. A digitális tér ilyesfajta kiaknázása pedig elengedhetetlen „kelléke” a modern kori HR-esnek, hiszen az ágazat elé az elkövetkező két évben hatalmas tech-boom-ot jósolnak.

„Az online térbe való terelődés felértékelődött, a munkavállalók már rég az egyszerű, gyors megoldásokat keresik, olyan felületet, ahol két buszmegálló között egy komplett profilt tudnak létrehozni az álláskereséshez. A cégek pedig rugalmas partnert keresnek, előnyben részesítik a minőséget, megfizethetőséget és könnyen kezelhetőséget. Mi ezt kínáljuk számukra”, zárta mondandóját Lukács Beáta.