work

32_www.activewirehead.com.jpg
Forrás: ITB
A „Girls in ICT Day” és a magyar rögvalóság

A nők jobb kódot írnak, mint a férfiak?

A nők által írt programkódok sokkal jobban működnek a valóságban, és kevésbé kell őket „kipofozni”, mint a férfiak által írtakat, sugallja egy felmérés. Az értékelők természetesen nem tudták a kódot írók nemét. Mindezeket a GitHub gyűjteményéből válogatták ki, ahol 1,4 milliónyi felhasználó publikálja forráskódjait.

Talán kevesen tudják, hogy a világ első számítógépén, az ENIAC-on nők végezték a programozói és szoftverfejlesztői munkát. Míg a számítógépek hőskorában az informatika úttörői között sok nő volt, számuk a PC-korszak beköszöntével csökkenni kezdett. Nemi identitásunk része a technikához való viszonyunk is, amelyre a születésünktől fogva társadalmilag elfogadott sztereotípiák szerint nevel a környezetünk. Össztársadalmi, megalapozatlan előítéletekre vezethető vissza, hogy ma még kevés nő választja a STEM-területet (tudomány, technológia, mérnöktudományok, matematika), miközben a programozás, azaz a strukturált gondolkodás valójában egy mindkét nem számára azonos módon elsajátítható eszközkészlet. Az informatikai iparág rég felismerte a diverzitás előnyeit, igyekszik a nők és férfiak közötti egyenlőtlenségek mérséklésére, és egyre több nőt próbál a területre csábítani. A nők növekvő aránya pedig fontos előjele annak, hogy a jövőben nemcsak munkatársként, hanem vezető pozíciókban is egyre többen lesznek jelen az informatikai iparágakban.

 

Lányok Napja

Április 28-án rendezték meg hazánkban, a Nők a Tudományban Egyesület szervezésében, a Lányok Napját (Girls in ICT Day), ami ingyenes és interaktív program középiskolás lányoknak. Ez az egyik legnagyobb, európai lányok szánt pályaorientációs kezdeményezés, amit most a Legyél te is informatikus! programmal együtt rendeztek meg. A kezdeményezéshez csatlakozott a Műegyetem is, ahol 25 helyszín várta az informatika és a természettudományok iránt érdeklődő középiskolás lányokat. A beszédfelismeréstől az okos otthonig minden kurrens informatikai technológiával megismerkedhettek a részvevők. A Telekom Csoport sem maradhatott ki a Lányok Napjából, a Telekom Parkban és a T-Systems Székházban fogadták a középiskolásokat.

A Legyél Te is Informatikus! programmal a Telekom Csoportnál dolgozó szakemberek saját példájukon keresztül is népszerűsítették az informatikus pályát, bemutatták a diákoknak az informatikus szakmában lévő karrierlehetőséget, az előadók az informatikusokhoz kapcsolódó sztereotípiák megdöntésére felfűzött interaktív előadással hozzák közelebb szakmájukat a diákokhoz.

Április utolsó hetében tartották meg a Craft fejlesztői konferenciát, melynek időpontja egybeesett a Girls in ICT világnappal. A konferenciát szervező Ericsson, Prezi és Ustream is felismerte a diverzitás lehetőségét, felkarolta a női munkatársak számának növelését, és a sokszínűséget a fejlesztők körében. A Craft szervezői tapasztalatból tudják, hogy a női látásmód segít abban, hogy egy-egy IT-problémát egyedi metódussal lehessen megoldani, hiszen a különbözőség alternatív ötleteket generál, sőt egy sokszínű csapat hatékonyabban és gyorsabban tud együtt dolgozni a projekteken. Nem véletlen tehát, hogy a Crafton az előadók és a résztvevők 25 százaléka már most is nő volt (más ICT-konferenciákon ez az arány még nem éri el a 15 százalékot sem), sőt a Twitter és a Facebook is női előadóval képviseltette magát.

Miért pont a programozó szakmát választotta?

Orosz Katinka (frontend developer, EU Edge)

„A magyarországi helyzetet egy szóban összefoglalva: aggasztó. Egyrészt nagyon kevés nő téved hazánkban a programozói szakma irányába, bár más országokban sem sokkal magasabb az arány. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a berögzült sztereotípiák miatt ez fel sem merül a nőkben lehetőségként. Sok kezdeményezésről hallok, ahol iskolás lányokat szeretnének az IT-területre vonzani. Ami remek kezdeményezés: megfelelő módszereket alkalmazva a gyerekekkel nagyon könnyen meg lehet szerettetni a programozást, mert hamar kézzelfogható és izgalmas dolgokat lehet csinálni. Csak fontos lenne, hogy amikor ezek a lányok elhelyezkednek az IT-szakmában, akkor ott is kapjanak lehetőséget, és ne csak az elutasítással találkozzanak folyton, mert akkor hiába volt az egész. Személyes tapasztalatom, hogy nőként könnyű bekapcsolódni az IT-területre, aztán jön a feketeleves.

Nőként könnyű eljutni egy programozói állásinterjúra, sokszor azért, mert az interjúztató kíváncsi arra, hogy a jelölt nő létére miért pont a programozói szakmát választotta. Erre a kérdésre már nekem is sokszor kellett válaszolnom. Ha az ember visszakérdez, hogy miért ne? A válasz az, hogy . Ennyire erős sztereotípia mellett hosszú idő telik erre, mire ez megváltozik. Pedig érdemes lenne változtatni, éppen az említett strukturált gondolkodás elsajátíthatósága miatt is. Sőt, a nők gondolkodásában van pár olyan dolog is, ami nagyon hasznos ezen a területen: például jobban figyelnek a részletekre (de persze a nők sem egyformák ebben). Az én helyzetem még annyiban speciális, hogy a jogászi szakmámat-pályámat cseréltem le a programozásra, ami szintén meglepetést szokott okozni. Azt biztonsággal mondhatom, hogy szívesebben alkalmazzák az embert nőként, egy hasonló tudású férfi kollégával szemben. Voltam olyan állásinterjún, ahol közölték, hogy azért szeretnének felvenni, mert nő vagyok és túl sok itt a férfi. Természetesen nem akartam ennél a cégnél dolgozni, mert én úgy gondolom, az embert a tudása miatt és nem a neme miatt kell alkalmazni egy állásra.

Vezetői pozícióban még többet kell küzdeni ezért. Bár én még nem találkoztam programozói pályafutásom során női szakmai vezetővel. Úgy gondolom, hogy pont az előzőekben felvázoltak miatt egy nőnek sokkal többet kell bizonyítania, és lényegesen nagyobb erőfeszítéseket kell tennie ahhoz, hogy egyáltalán felmerüljön a neve, mondjuk, egy lead developer pozíció kapcsán. Ha pedig megkapja az állást, akkor nagyon tudatosan kell építkeznie, hogy a csapat elfogadja, ami előfeltétele a sikeres közös munkának. Kevés olyan helyet találni Magyarországon, ahol ez a különbségtétel nem igazán érzékelhető, én tudatosan kerestem ilyen céget, így jutottam el a jelenlegi munkahelyemre, ahol ezzel nem kell napi szinten megküzdenem.”

 

Nem titok, az informatika hazánkban is férfidominanciájú territórium, ez a szakma azonban rengeteg perspektívát kínál a nők számára is. A mai informatikusínségben a cégeknek kötelező feladata a női nem jelenlétének erősítése. Jelenleg az EU-ban az internetfejlesztők csupán 9 százaléka nő, a vállalkozók között már jobb a helyzet, ott 19 százalékos a jelenlétük. Az informatikai ágazatot a férfiak uralják és ez nemcsak a nőknek, de a társadalomnak is rossz, mert rengeteg lehetőséget vesztenek el vele. A legtöbb IT cégnél 80–20 százalékos a két nem aránya, a férfiak javára. Ez különösen furcsa, hiszen a női informatikusok – tapasztalatok szerint – minden területen kiválóan megállják a helyüket. Vannak olyan szakmai feladatok és területek, melyek eleve a nőkhöz állnak közelebb. A csapatmunka, a kommunikáció, a közös tanulás és a folyamatos fejlődés ma már alapkövetelmény a programozók mindennapjaiban is.

Az informatikában is kötelező érvényű és azonnal kamatoztatható tudást jelent az érzékenység, a kreativitás és az empátia, vagyis amit a férfiak női tulajdonságnak vélnek (ma divat már az EQ mérése a HR-es embervadászatban). A Lányok Napja nem titkolt célja az, hogy 2020-ra az ICT-cégek munkatársainak a 30 százaléka nő legyen. A színesség, a különbözőség, a más álláspontok és ötletek ütköztetése kiemelt jelentőségű, sőt ma már kötelező a folyamatos innovációban. A program kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy már fiatal kortól arra ösztönözzék a lányokat, bátran válasszák az informatikai/programozói pályát, hiszen minden eddiginél több informatikusra lesz szükség, és nem csak az Európai Unióban. A HR-cégek előrejelzései szerint is a jövő munkaerőpiacának celebjei az informatikusok lesznek. A Big Data korában hatalmas szükség lesz olyan szakemberekre, akik biztonságosan tárolják és dolgozzák fel az adatgyűjtő eszközök által megszerzett információkat. Sokan úgy vélik, 2016-ban az adatelemzői lesz az egyik legkeresettebb szakma.

 

Django Girls

Nem véletlen, hogy az ICT-világban a nők csak alulról szerveződő mozgalommal tudnak igazán bekerülni a köztudatba. A Django Girls nemzetközi non-profit szervezet pont arra jött létre, hogy az olyan sztereotípiákat, mint a férfiak ügyesebbek a reál tárgyakban és jobban értenek a műszaki tudományokhoz, vagy hogy a férfiak és a nők gondolkodásmódja gyökeresen eltérő, megszüntesse és a gyakorlatban cáfolja. Kevesen tudják, a szervezet 2014 decemberétől jelen van hazánkban is, ekkor szervezték az első ingyenes kezdő weboldalszerkesztő tanfolyamot a KUBIK-ban. A Django Girlst 2014-ben alapították a berlini EuroPython konferencián, fő céljuk a diverzitás növekedésének előkészítése az IT-területén, az egyenlő esélyek biztosítása. Mára több mint 20 nagyvárosban oktatják a kalandvágyó és bevállalós nőket programozásra; workshopok keretében mutatják be a lányoknak, hogy a kódolás szórakoztató, kreatív is lehet. A Django nyílt forráskódú, ingyenes keretrendszer, az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb programozói eszköz, amivel webes applikációkat lehet készíteni. Így magán a tanfolyamon is látványos eredményeket érhetnek el a résztvevő hölgyek, hiszen a webfejlesztés lépéseit könnyen tudják elsajátítani. Mielőtt valaki lesajnálná ezt a megoldást, az közösségi média egyik legnépszerűbb alkalmazása, az Instagram is a Djangóval készült.

Színesebbé teszik a fejlesztői csapatot

Bertók Attila (CEO, Webstar Csoport)

„Nem mernék nyilatkozni a női programozókról úgy általában, mert nem sokat ismerek. Ha viszont a matematikai készségeket nézzük, az a saját tapasztalatom, hogy a lányok sokkal gyakorlatiasabbak, törekszenek az egyszerű, átlátható megoldásra, könnyebben fókuszálnak egy adott problémára. A fiúk könnyebben általánosítanak, szeretik a problémákat továbbgondolni. Ebből a szemszögből csak előnye van a vegyes csapatoknak. Szerintem a nők alázatosak és alaposak. Jobban odafigyelnek arra, mit adnak ki a kezük közül. Nem magamutogatók, és nem gondolják, hogy amit alkottak, az mennyire király. Bevallják, ha hibáztak. És nem esnek az egójuk áldozatává. Férfiaknál ez azért megfigyelhető. A nők több energiát is fektetnek a fejlődésbe, külön foglalkoznak vele. A problémákat másképp közelítik meg, ami színesebbé tehet egy fejlesztő csapatot. És minél színesebb egy csapat, annál jobb megoldásokat és termékeket produkálhat.”

 

Magyar szoftverfejlesztő cégek véleménye

A magyar valóság a Lányok Napja és a hasonszőrű kezdeményezések ellenére katasztrofális, a férfiuralom végett a berögzült középkori sztereotípiák a mérvadóak. A megkérdezett szoftverfejlesztő cégek közül a legtöbben azonnal hárítottak és a „nálunk nem dolgoznak női programozók” szlogennel zárták ki magukat a diskurzusból. Volt, aki nem értette a cikk szinopszisát és nem fogadta el a GitHubos felmérést (Gender bias in open source: Pull request acceptance of women versus men) sem, valótlanságnak beállítva azt. Az is felmerült kifogásként, hogy ma még nem minden működik úgy, és nem is fog úgy működni az EU-ban az IT-szektorban, mint ahogy Amerikában. Látható tehát, ha valaki 2016-ban a női programozók létjogosultságát és az általuk írt kódok minőségét firtatja, akkor darázsfészekbe nyúl. Pont ettől izgalmas maga a téma: mi okozza a legtöbb IT-cégnél az azonnali automatikus kirekesztő és férfiválaszt, a nőket becsmérlő cégek nem is vállalták fel véleményüket. Szerencsére hazánkban is akadnak a korral haladó IT-cégek, férfi és női vezetők, programozók is, akik sikeresen tevékenykednek ebben az iparágban és válaszoltak a téma kapcsán, véleményüket keretes írásainkban olvashatják.