Munkaerőpiac

24_DLR-Group_Confidential-Global.jpg
Forrás: ITB
„Ha a lelked jó helyen van, az visszahat a fizikai létezésedre is”

Csendben, zenben, WELL-ben: emberre szabott irodaházak

Komótosan csobogó patakocska fürdőzik a hétfő délelőtti napsütésben a belvárosi iroda ötödik emeletén. A nyugalmat csak a liftajtó tompa puffanása töri meg, és a cipőtalpak rohanó kopogása, amely sietve húz el a tetőtéri futópálya és jógastúdió mellett. Néhány másodperc múlva visszatér az idill, amikor a sietős léptek a patakot körülölelő zen-kertben találnak nyugalomra. Az iménti történet szereplői nem kitalált alakok, mindennemű egyezésük a valósággal nem a véletlen műve, hanem a WELL irodaminősítésé – két szakértővel alámerültem a budapesti WELL-álomba, az irodaházak Mekkájába, ahova bejárni kiváltság.

Az otthonról dolgozókon kívül talán senki sincs olyan előkelő helyzetben, mint azok, akik a nyolc, előminősített WELL-irodaház valamelyikében dolgoznak. Természetesen a WELL-minősítés megszerzése előtt álló irodaházakon kívül is akadnak olyan szuper irodák, amelyek kreatív dizájnjukkal remek környezetet teremtenek a kollégáknak, vagy épp olyanok, amelyek a dolgozók kikapcsolódását billiárd asztallal vagy csocsóval igyekszenek még változatosabbá tenni.  

Az egyre inkább emberfókuszúvá váló irodák gombamód szaporodnak, és a haladó szellemű kis és nagy cégek egyaránt komoly lépéseket tesznek azért, hogy a munkahely ne a festett fehér fallal és a pislákoló neonfénnyel legyen egyenlő. A WELL-minősítésű irodaházak is ezt az innovatív szemléletet veszik alapul, csak esetükben az alapkőletételtől számítva minden arról szól, hogy az épület miként szolgálhatja az ember produktivitását, fizikai és mentális kiteljesedését. Ez utóbbi pedig az irodai környezetben korábban elképzelhetetlen szolgáltatási környezetet eredményez.

 

A legeldugottabb géphelyiségtől a VOC-szintig: szigorú kritériumok 

„A WELL trendje szerintem onnan fakad, hogy azok a minősítések, mint például a környezettudatosságot vagy fenntarthatóságot vizsgálók, az évek során lerágott csonttá váltak. Illetve a másik dolog, hogy a WELL-minősítés nem csak magát az épületet érintheti, hanem a benne lévő cégek is elérhetik azt. Ha pedig a konkurensnek van minősítése, ki ne akarna sajátot?”, mondta Fodor Dániel, az Év Irodája díj főszervezője.

Fodor Dániel, Év Irodája díj
Fodor Dániel, Év Irodája díj
Ahhoz, hogy egy irodaház vagy iroda megszerezze a minősítést, az adott kategóriára vonatkozó „precondition”-öket, azaz alapkövetelményeket teljesíteni kell, és az opcionális lehetőségek közül pedig annál többet, minél magasabb szintet szeretnénk elérni. „A minősítésnek két fő kategóriája van, Létezik a Shell and Core (S&C) minősítés és a Fitout/Bérleményi az irodaházak esetében, de például az irodaház bérlője csak akkor tudja megszerezni a saját bérleményére vonatkozó minősítést, ha maga az irodaház rendelkezik az annak alapjául szolgáló S&C minősítéssel” – mondta Németh László, a Futureal szakértője.

Egy ingatlanfejlesztő alapvetően a S&C minősítést tudja elérni, amely az irodaház közös területeire vonatkozik, mint a belépő előcsarnokra (lobby-ra), a szinti előterekre, vizesblokkokra, a garázsra és az egyéb kiszolgáló helyiségekre is. „A WELL-ben az irodaépületet működtető gépészeti rendszereknek és az említett S&C helyiségeknek is meg kell felelniük az előírásoknak. A WELL-minősítés nagyon komolyan ellenőrzi az épület anyaghasználatát is. Például az illékony szerves vegyületetekből kiszabaduló anyagok koncentrációjának is alacsonyabbnak kell lennie, mint a korábban ismert normák szerinti, mivel ezek az ember egészségére ártalmasak lehetnek, így a WELL nagyon szigorú határt húz”, tette hozzá Németh László.

Kiemelten fontosak a víz-és levegőminőség témakörei is. Az irodaházaknak olyan légtechnikát kell alkalmazniuk, amely megfelel bizonyos szabványoknak, a bérlők pedig arról dönthetnek, hogy a már meglévő berendezést felszerelik-e olyan extrákkal, mint például a beáramló levegő csírátlanítása – ezzel a betegségek zöme felbukkanás előtt kiszűrhető. 

„Ami a vízminőséget illeti, van egy több mint 30 tételből álló lista, melyet a minősítés során mérnek, illetve néhány összetevőre rendszeres, negyedéves minőségellenőrzést írnak elő. Budapest vízminősége szerencsére az eddigi mérések alapján megfelelő, de ha ez változik, akkor a megfelelő szűrő rendszerek kiválasztásával meg tudunk majd felelni a követelményeknek”, tette hozzá a Futureal szakértője.

 

Kreatív, aki biztonságban van

Az olyan alapvetéseken túl, mint az épület anyagfelhasználása, a levegő és a víz minősége a bútorok sem mindegy, hogy milyen vezérelvek mentén készültek. Ez pedig a beszerzési áron is meglátszik: a minősített bútorok a hagyományos irodai felszerelés akár duplájába is kerülhetnek, de ezek mind anyaghasználatban, mind ergonómiájukat tekintve sokkal jobbak.

„Azt szoktam mondani, hogy a WELL alapelve kikezdhetetlen, hiszen az ember van a középpontjában. Orvosi kutatások és már statisztikák is kimutatják a WELL pozitív hatását a munkahelyi produktivitásra”, mondta Németh László.

Nem kérdés, hogy miért. A minősítést orvosok közreműködésével dolgozták ki, így a WELL részletesen leírja, hogy bizonyos elemei miként hatnak a szervezet adott rendszereire és szerveire. A legegyszerűbb példa a víz vagy a levegő minősége. Utóbbi, ha rossz minőségű, fejfájáshoz, dekoncentráltsághoz vezet, ami nem a kreativitás melegágya, de ugyanez igaz a vízre is. Hiába a megfelelő mennyiségű folyadék, ha a gyenge minősége. A dehidratáltság pedig szintén a csökkenti a fókuszáltságot, a jó közérzetet és a kreativitást.

„A környezet nagyon is befolyásolja a munkavállalót. Talán az a pszichológia a minősített irodák mögött, hogy akkor kreatív és produktív az ember, amikor biztonságban érzi magát. Igaz ez a cégre is: ha érzi, hogy fontos, ha biztonságos a környezete, ha megfelelő minőségű az irodája, az emeli a kreativitási szintet. Gondoljunk csak bele, a saját lakásunkat is állandóan építjük-szépítjük, ami boldogabbá tesz minket. Az iroda is ilyen, csak nagyobb formában: a dolgozó akkor lesz boldog és kreatív, ha olyan környezetet alakítanak ki a számára”, mondta Fodor Dániel.

 

Csúszda, zen-kert, tetőtéri futópálya – a wellbeing jegyében

A gyakorlati megvalósítás természetesen a legizgalmasabb része az egész WELL-minősítésnek, a dolgozói oldalról mindenképp. Attól függően ugyanis, hogy az iroda mennyi kritériumot teljesít, annál szerteágazóbb kikapcsolódási és feltöltődési lehetőségek várják a dolgozókat. Természetesen munkaidőben.

Az igazi nyalánkságokat tekintve, a WELL-minősítésű irodákban akár Zen-kert is helyet kaphat, ahol két megbeszélés közt stresszlevezetés céljából homokot gereblyézhet bárki, akinek érkezése van rá. Ugyanakkor relaxációs szobák, baba-mama pihenők, jógastúdió is helyet kaphatnak az épületben.

A hazai színtéren jelenleg nyolc iroda áll WELL-minősítés előtt, és vannak bizony olyan innovátorok is, akik egyszerűen csak nyitottak az újdonságokra és igyekeznek minél többet tenni a dolgozókért. Nagyon jó példa a nyitott szemléletmód alkalmazására a Telekom új székháza, amelynek a tetőterében egy kisebb futópálya is helyet kapott.

„Most, ami igazán trendi, az a csúszda. A menő IT-cégek már be is szerezték, de a billiárd, és csocsószoba is ott van a toplistán. Ezen kívül pedig az egyéb szolgáltatások nyomnak sokat a latban, például az, hogy van-e friss gyümölcs, zöldség az irodában vagy tartozik-e hozzá egy kis kert, ahol mindezt meg lehet termelni”, tette hozzá Fodor Dávid.

Németh László, Futureal
Németh László, Futureal
Visszatérve a WELL-hez, „ami igazán érdekes, hogy új dimenziókat nyit meg lélektani oldalról. A fejlett világban a sport és az egészséges táplálkozás fontossága mindenki számára ismert, viszont a test és lélek egyensúlyára is figyelni kell. A WELL-rendszer fontos küldetése, hogy az irodai környezetben is közelebb hozza az emberhez a természetet, a művészetet, a »szépet«, melyek mind a munkahelyi stressz kezelését szolgálják, ezáltal a munkavégzés hatékonyabb lesz és kevesebb megbetegedéssel is számolhatunk. Elvégre, ha a lelked jó helyen van, az visszahat a fizikai létezésedre is”, mondta Németh László.

 

Rabszolgamunkára szocializált magyar munkakultúra vs. újgenerációs munkavállalók

Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy melyik magyar munkavállaló stresszmentesítené magát a Zen-kertben vagy épp a relax-szobában egy tíz perces szundival? Mindezt munkaidőben. Valószínűleg nem lenne sok önként jelentkező, még akkor sem, ha a belső késztetés a csendes megpihenés felé igyekezné irányítani az embert.

„Talán a magyar cégkultúra még nincs ott annyira, de vannak kiemelkedő példák és olyan mentalitású cégek, ahol nem csak a látszat kedvéért vannak ilyen megoldások, hanem a gyakorlati hasznukért. Azt gondolom, hogy minden cégspecifikus, ha a menedzsment rossz szemmel néz valakire azért, mert elvonul tíz percre a nyugiszobába, akkor nincs értelme az egésznek”, mondta Fodor Dániel. „Először a cégkultúrát és a gondolkodást kell frissíteni, utána jöhetnek az átalakítások és a WELL-minősítés.”

S noha általánosítani nem lehet, de a fenti kellemetlen élményektől általában az IT-ban dolgozók mentesülnek, ott valóban nem nézik rossz szemmel, ha a kolléga megpihen a babzsákok rengetegében.

A WELL-irodák emberközpontúsága olyan apróságokban is megfigyelhető, mint az asztalokat körülvevő szőnyeg vagy épp a világítás. „Ha egy open office irodában tucatnyi ember dolgozik, a hanghatások durván tudják rontani a hatékonyságot és a jóllétet. Ezért például a WELL irodákban olyan szőnyeget használnak, amely közel tíz százalékkal csökkenti a zajt”, tette hozzá Fodor Dániel.

Ugyanakkor a jó környezetű iroda nem a babzsákfoteltól és a relax-szobától lesz az, ami. A titok nem abban rejlik, hogy a szőnyeg hány százalékban tartalmaz újrahasznosított anyagot, vagy abban, hogy a víz és a levegő mennyire tiszta. Ennek a több tucat apró tételnek az összerakosgatása adja ki a minősítés erejét.

 

Iránytű egy új trend felé?

S noha költséges egy-egy irodaházat WELL-minősíttetni vagy épp iroda szinten megszerezni azt, egyre inkább erre mozdulnak az épülettulajdonosok. Ennek egészen egyszerű a magyarázata: meg akarják tartani a bérlőiket.

Az irodaházak bérlői ugyanis egyre inkább igénylik a WELL-hez hasonlító szolgáltatásokat és megoldásokat. Amelyik épületkomplexum pedig képes ezt kielégíteni, sokkal több bérlőt vonzhat be és tarthat is meg.

A szolgáltatások közül a leggyakoribb a postás és az asszisztensi szolgáltatás, de az épületek felokosítása is zajlik. Például különböző appokkal lehet meggyőződni arról munkába indulás előtt, hogy van-e szabad parkoló az irodaháznál, és az irodán belüli közösségépítésre is készültek már applikációk.

Persze számtalan minősítés érhető el az épületekre és az irodákra egyaránt, de legyen szó bármelyikről is, mindig is az lesz a legáhítottabb, ahol ténylegesen az ember kerül a fókuszba.