Munkaerő-menedzsment

Kaszab Stella, H1 Systems
Kaszab Stella, H1 Systems
Forrás: ITB
A megújulás mindenki dolga

Magabiztosság a változásokban

Másfél hónap is eltelt a vírusveszély miatt hozott rendkívüli intézkedések bevezetése óta. A vészműködés kereteit mostanra már a legtöbb vállalat kialakította – immár azon kell(ene) gondolkodni, hogyan lehet az új viszonyoknak megfelelően átállítani az üzleti stratégiát, és ebbe bevonni a munkatársakat is.

Kisebb-nagyobb cégek egyaránt súlyos döntések elé néznek ezekben a hetekben. A dolgozók egészségének védelme érdekében ideig-óráig lehet szüneteltetni tevékenységeket, de a vállalat eljuthat arra a pontra, amikor saját túlélését, fennmaradását veszélyezteti – ami viszont megint csak a dolgozók kárára válna.

 

Plusz energiákat mozgósítva

„Meg kell találnunk a kényes egyensúlyt a munkatársak védelme és az üzleti racionalitás között, figyelembe véve a megújulás szempontjait is” – mondja Kaszab Stella, a H1 Systems HR- és marketingigazgatója. A cégnél az elmúlt néhány hétben bizonyossá vált, hogy a megújulással nem lehet tovább várni – de Kaszab Stella abban is biztos, hogy ezzel nem csak ők vannak így. Senki nem bújhat az eddigi eredmények mögé, nem bízhat abban, hogy ami eddig kiválóan bevált, az a jövőben is elegendő lesz. Ha talpon akar maradni egy vállalat, nem engedheti meg magának, hogy passzív elszenvedője legyen a történteknek, és csak külső segítségre várjon.

„Most kell lépnünk, időt és plusz energiákat kell a megújulásba fektetni, meg kell kérdőjelezni a korábbi eljárásokat, beidegződéseket, eddigi folyamatainkat, saját nézőpontunkat és szerepünket abban, hogy mit tudunk tenni. Bíznunk kell önmagunkban és egymásban is, ahhoz, hogy a változásbiztonságunk erősödjön. Hiba lenne azonban azt gondolni, hogy ez csak a vezetőség feladata”, figyelmeztet Kaszab Stella. „A napi operatív teendők elvégzése mellett bárki mondhatná, hogy »tele vagyok munkával, teszem a dolgom, mint eddig«. De a megújulás csak akkor jár eredménnyel, ha abból minden kolléga kiveszi a részét, és saját munkájában egyénileg is képes megújulni. Nem külső parancsra, hanem azért, mert ő is átérzi a jelentőségét és súlyát, a mindennapi gondolatai fókuszába kerül és tesz is érte. Az új ötletek, megoldások keresésének be kell épülnie a mindennapi tevékenységbe, a megvalósításon pedig igazi csapatként kell dolgoznunk”, teszi hozzá.

 

Velünk maradó újítások

Mindezt a H1 Systems a saját gyakorlatában is megvalósítja. Már tavaly októberben elindult a „Modern H1 Program” elnevezésű ernyőprojekt, amelynek végrehajtását a mostani helyzet csak felgyorsította: ahogy Kaszab Stella fogalmaz, pár hét alatt hónapokat léptek előre a vállalat digitális érettségének fejlesztésében.

Viszonylag gyorsan át tudtak állni otthoni munkavégzésre, mind a technika, mind a munkaszervezés frontján. A korábban havonta megrendezett információs fórumot hetente megtartják– online platformon. Hoztak az egész vállalatra érvényes szabályokat: például az elérhetőség pontos vezetése és transzparenssé tétele minden dolgozóra vonatkozóan. Kialakultak új szokások is, például a napindító közös kávézás, amelyhez bárki csatlakozhat.

Az új gondolkodásnak már vannak kézzelfogható eredményei. A kollégák ötletei alapján született meg egy testhőmérsékletet mérő kamerás megoldás, amelyből az elsőt már telepítették is. Emellett dolgoznak légtechnikai fejlesztéseken is.

Kaszab Stella szerint a mostani működési formából a későbbiekben is sok minden megmarad. Sokkal biztosabban használják a digitális munkakörnyezetet, miáltal erősebb lett a munkavégzés transzparenciája. Valószínűleg nem fog lazulni a menedzsment és a középvezetők között szorosabbá váló együttműködés sem. Ugyanakkor érzik a személyes találkozások hiányát, így biztosan nem fognak áttérni a teljes távmunkára – viszont a jövőben sokkal magabiztosabban állnak hozzá a változásokhoz.