Munkaerő-fejlesztés

35_agility-and-workforce.jpg
Forrás: ITB
Agilis képzések

Zavaró bőség

Az agilis munkakultúrát, működést a leghatékonyabban menet közben lehet elsajátítani, begyakorolni, de nem árt valahol, valahogyan az alapokkal is megismerkedni.

Első pillantásra a feladat egyszerű. Üssük be a keresőbe az „agilis képzés” vagy „agilis tréning” kifejezéseket, és máris szó szerint százszámra kapjuk a találatokat. Kisebb és nagyobb, ismert és ismeretlen vállalatok, oktatócégek hirdetik tanfolyamaikat, amelyeken agilis projektmenedzsmentre, agilis projektvezetésre okítják az oda jelentkezőket, vagy éppen agilitásra érzékenyítő, szoktató coachot vagy scrum master képzést ajánljanak a rászorulóknak.

 

A tudást nem adják ingyen

Egyvalamire azonban nehezen vagy sehogyan sem fogunk választ kapni: mire is lenne szükségünk? Ha egy cég most kezd bele az agilissá való átalakulásba, valószínűleg csak ködös elképzelésekkel bír az egészről. Milyen ismereteket, képességeket kellene elsajátítania a leendő agilis csapat minden egyes tagjának? Mindenkinek javasolt részt venni a tanfolyamon, vagy elég néhánynak elvégeznie, és majd ők betanítják a többieket? (Nagyon nem mindegy a résztvevők száma, hiszen egy kétnapos alapképzés legalább nettó 200 ezer forintba kerül személyenként.) Milyen speciális tudásra lenne szüksége a kiemelt szerepköröket ellátó munkatársaknak? Milyen szintű legyen az tudás? Milyen képzést válasszon a vezető, aki majd felülről és kívülről irányítja az egész átalakulást?

Nem könnyíti meg a választást az sem, hogy többféle szakmai szervezet (mint a Scrum Alliance vagy a PMI) állít ki nemzetközileg is elfogadott, egyébként különböző szempontok szerint felépített tanúsítványokat, bizonyítványokat. Felmerül a kérdés, hogy érdemes-e ilyeneket választani pusztán a megszerezhető papírért, vagy keressünk olyat, amelyik nem ad ilyen bizonyítványt, viszont a tanfolyam tartalma, jellege és várható eredménye jobban illeszkedik az elvárásainkhoz.

Karrierutak

A Scrum Alliance az alábbi képesítéseket ismeri el az egyes szerepkörökben: 

Certified ScrumMaster → Advanced Certified ScrumMaster → Certified Scrum Professional – ScrumMaster

Certified Scrum Product Owner → Advanceed Certified Scrum Product Owner → Certified Scrum Professional – Product Owner 

Certified Scrum Developer → Certified Scrum Professional

Certified Agile Leadership I → Certified Agile Leadership II

Ugrás a sötétbe

S ha netán már ki is találtuk, hogy mit tanuljanak a munkatársak, jön a következő kérdés: hol tanulják mindezt? Az oktatásokat, tréningeket kínáló cégeket gyakorlatilag lehetetlen objektíven összehasonlítani, és nincs tudomásunk arról, hogy készült volna rangsora az agilitásra képző szolgáltatóknak. Lehet hagyatkozni a cégek múltjára, tapasztalatára – de egyáltalán nincs rá garancia, hogy a nagynevű tréningközpont tartja a legjobb agilis oktatásokat. Próbálkozhatunk a referenciák alapos vizsgálatával, ám könnyű belátni, hogy nem feltétlenül a tréningcég hibája az, ha az ügyfélnél esetleg zátonyra fut az agilissá képzett csapat agilis projektje.

Marad a jó öreg szájhagyomány: kérdezzük meg partnereinket, ismerőseinket, hogy ők kikkel működtek együtt és mennyire váltak be.