Munkaerő-fejlesztés

34_www.business_womens.jpg
Forrás: ITB
Amikor gondot okoz a nyári dress code hiánya

Spagettipántos top az irodába? miért: NE!

A magyar vállalatoknál nem jellemző, hogy céges szabályzatban írnák elő a kötelező ruhaviseletet a kollégáknak, a magától értetődő szabályok és elvárások rendezik a kérdést. Aki nem tudja, milyen ruha előnyös számára az üzleti életben, a tanácsadók az archetípus és az évszaktípus szerinti ruhaválasztásban is segítenek.

Bevallom, az öltözködés az a területe életemnek, ami a fejlesztendők közé tartozik. Ha lehet, akkor a kényelmesebb, lazább, sportosabb megjelenést választom, az alapdarabok közé tartozik a farmer és a sportcipő. Magas sarkú cipő kétszer volt rajtam az életemben: az egyik az esküvőm volt, a másik az eljegyzésem. Átlátszó, lenge strandruhába vagy rövid szoknyába üzleti találkozóra soha nem mennék, hiszen józanésszel belátom, hogy a saját érdekemet szolgálja, ha az alkalomnak megfelelően öltözve érkezem – ez már fél siker.

 

Csak ennyi: „Öltözz megfelelően!”

Ezért is szimpatikus számomra a General Motors (GM) amerikai HR-vezetője, Mary Barra, aki 10 évvel ezelőtt lett az óriáscég személyzetise. Az első intézkedéseinek egyike volt, hogy megreformálja a vállalat 10 oldalas dress code-ját. A GM abban az időben kerülte el a teljes pénzügyi csődöt, így valami tényleg nagy gesztusra volt szükség. Az új HR-vezető egy tollvonással hatályon kívül helyezte a többoldalas előírásokat, és csupán ennyit tett kötelezővé: „Öltözz megfelelően!”

Érdekes, hogy a HR-es középvezetők fogadták a legnagyobb ellenállással a kétszavas előírást, attól tartva, mi lesz, ha például az alkalmazottak olyan (feliratos) pólóban jelennek meg a munkahelyen, ami oda nem illő szavakat, jelmondatokat tartalmaz. Egy másik menedzser pedig attól félt, kollégái farmerben mennek majd el az üzleti tárgyalásokra is. Ezzel a vezetővel Mary Barra személyesen is elbeszélgetett, jó értelemben véve.

Majd helyi szinten az alkalmazottakkal közösen tartottak egy ötletbörzét, ahol megszületett a megoldás: az irodában mindenki tart majd elegáns ruhát is arra az alkalomra, ha fontos személyek érkeznének a vállalathoz. Az eset a HR-vezetőnek is tanulsággal szolgált és felhatalmazta a menedzsereket, hogy helyben hozzanak döntéseket anélkül, hogy a szabadságot korlátozó előírásokra támaszkodjanak. Mert ha egy menedzser a dress code kérdését nem tudja megnyugtatóan rendezni, akkor tud-e döntés hozni más kérdésben is.

Mozgalom a magas sarkú betiltására

Vannak bizonyos szektorok, például a bankoknál, távközlésben vagy államigazgatásban, ahol elvárt az üzleti elegancia, de sok az olyan szektor, ahol a kényelem az úr. Talán a demokrácia előtti kötelező egyenruha miatt sem terjedt el igazán itthon a vállalati öltözködési szabályzat, többnyire a kollégák ízlésére van bízva a kérdés.

Nem ez a helyzet Nyugat-Európában vagy a tengerentúlon, sőt a legtöbb ázsiai országban is, ahol a szabályzat nélküli vállalat a jellemző. A sok előírás, megkötöttség nincs mindenki ínyére, nemrég Japánban egy mozgalom indult el, a MeToo mintájára, a KuToo kampány az szeretné elérni, hogy a vállalatok tiltsák be a női alkalmazottak számára kötelező magas sarkú cipőt. Isikava Jumi színésznő és szabadúszó író a mozgalom elindítója, aki egy részmunkaidős állás során szembesült azzal, hogy kötelező számára a magas sarkú cipő. Minderről egy Twitter-bejegyzés született, majd a rengeteg reakció láttán úgy döntött, érdemes mozgalommá fejleszteni mindezt. Aláírásgyűjtés szerveztek, az íveket 20 ezren írták alá, döntés még nem született az ügyben.

Japánban hosszú évtizedekig nagyon komolyan vették a formális munkahelyi öltözködést. A férfiaktól például elvárták a nyakkendő viseletét, ám ez megváltozott 2005 után, miután a kormány egy kampányt indított, amelyben a légkondicionálók használatának és az áramfogyasztás visszaszorítására buzdították a vállalatokat. Ennek hatására a férfiak öltözékéből elmaradt a nyakkendő.

Nagy-Britanniában is volt korábban próbálkozás a magas sarkú cipő kötelező viselésének betiltására, de nem jártak sikerrel. A hivatalos vizsgálat ugyan diszkriminatívnak találta a brit munkahelyek öltözködési gyakorlatát, de a kormány elutasította azt a törvényjavaslatot, amely megtiltotta volna a vállalatoknak, hogy magas sarkú cipő viselésére kötelezzék a női alkalmazottakat.

 

Az összhang a meghatározó

Az emberek általában kedvük szerint, illetve az időjárási viszonyoknak megfelelően öltöznek fel – mondja S. Hegyi Lucia divattervező, stílustanácsadó. Azonban létezik egy üzleti protokoll arra vonatkozóan, hogy mi a megengedett és mi nem. Ez a protokoll az adott munkahelytől függ. Van, ahol a spagettipántos felső önmagában nem megengedett, de blézerrel együtt hordva már igen. Azt is fontos megnézni, hogy ki milyen pozícióban dolgozik. Ha az illető fagylaltot árul, akkor a lazább öltözet megengedett. Ahogy maga S. Hegyi Lucia is felvesz egy-egy lazább ruhadarabot, amikor a szalonban van, de nem vár vendéget.

A stílustanácsadó szerint vendégkörüknél a nyár sem ad kifogást arra, hogy a férfiak rövidnadrágba, a nők pedig strandöltözékben jelenjenek meg a munkahelyen. Más területeken – például egy startup cégnél vagy reklámügynökségnél – azonban könnyen elképzelhető a kreatív ruházkodás. A tapasztalat azt mutatja, a cégeknél ritkán van előírás az öltözködésre vonatkozóan, és gyakran a kényelmet választják a munkavállalók. Ha a kolléga nem találkozik ügyféllel, akkor nyugodtan előtérbe helyezheti saját kényelmét. A stílustanácsadó az öltözék funkciója és az adott élethelyzet mellett az öltözék viselőjére fókuszál, arra fekteti a hangsúlyt, hogy összhangban legyen az adott megjelenés az adott ember személyiségével. Végső soron ez az összhang a meghatározó.

S. Hegyi Lucia szalonja férfiaknak a nyári öltönyt javasolja, lenből, selyemből vagy nagyon vékony gyapjú anyagból vakációs irodai öltözéknek. Továbbá nadrág, ing, felöltő. Hölgyek esetében kedvelt a nyári ruha, kiskendővel kiegészítve, vagy blézer, szoknya blúzzal. A tanácsadó figyelmeztet arra, hogy természetes anyagokból a saját évszak-típusunknak megfelelő színvilágból, illetve a saját archetípusunknak és karakterünknek megfelelően öltözködjünk. Sokszor már ezen jellemzők azonosítása is komoly segítség, ha gondban vagyunk ruhaválasztás terén.


 

Ne keverjük a strandot a munkahellyel!

Az adott vállalat öltözködési szabálya dönti el, hogy mit veszünk fel és hogyan öltözünk nyáron. Ennek megfelelően az informatikai cégek, az ügynökségek lazábbak szoktak lenni ezen a téren, de a pénzügyi szervezeteknél, bankoknál, távközlési vállalatoknál kötöttebbek az előírások – mondja Kovács Orsolya, a Yurkov stílustanácsadó szalon alapítója, nemzetközi stílusszakértő. Fontos, hogy ne keverjük össze a strandot a munkahellyel vagy egy nyári fesztivállal öltözködés szerpontjából, a fürdőruha és a lenge szellős öltözet inkább oda való. Azért sem javasolt ez a szellős öltözet, mert az irodák légkondicionáltak, és gyakran előfordul, hogy a nyári külső öltözetet a nők az irodában harisnya és kardigán felvételével egészítik ki a benti hőmérsékletnek megfelelőre.

Azonban nyáron is érvényesek az általános öltözködési szabályok, mint például az, hogy felöltözve sokkal nőiesebb valaki, mint levetkőzve; sokkal ízlésesebb, ha kevesebbet mutat magából, mint többet. Így a nagyon rövid szoknya, a nagyon kivágott felső nem ajánlott az irodában, még a nyári melegen túl sem.

 

A rövidnadrág tabu

A stílustanácsadó szerint a rövidujjú ingeket hanyagolják a férfiak, mert esetlen megjelenést kölcsönöz. Ha már rövidebb ujjat szeretnénk, akkor sokkal férfiasabb, ha a hosszú ujjú inget visszahajtjuk – ugyanolyan szellős a hatás, mint rövid ujjú ing esetében. Ha a vállalati szabályzat engedi, akkor a szandál is divatos kiegészítője az öltözködésnek, feltéve, hogy megfelelő módon ápolt lábujjak társulnak hozzá. Ha ezt a céges öltözködési szabályzat nem engedi, akkor a hölgyek az elől zárt, hátul nyitott cipőt viselhetik.

A rövidnadrág általában véve tabu, nagyon rosszul néz ki. Ez alól kivétel a chino rövidnadrág a stílustanácsadó szerint, de az tudni kell viselni. Ez a rövidnadrág akár hosszú ujjú inggel kiegészítve is jól mutat, de nem mindenkin. A rövid nadrág helyett elegáns és ugyanúgy szellős egy vászonnadrág, arról nem is beszélve, hogy sokkal férfiasabb.

Hány fokos legyen a légkondi?

Az öltözködés mellett kardinális kérdés a nyári irodai munka szempontjából, hogy milyen hidegre-melegre szabályozzuk az irodai hőmérsékletet. Az alapszabály szerint: kinti hőmérséklet mínusz 4-5 fok. Egyik, nagyon vékony barátnőm bevallja, tart egy meleg kardigánt az irodában, amit a nyári lenge öltözetére húz. A kutatások kimutatták, a légkondicionáló hőmérsékletének a beállításakor is diszkrimináció van: azt ugyanis egy 40 éves, 70 kilogrammot nyomó férfi anyagcsere profilja alapján lőtték be. A test hőmérsékletének egyharmadát az izmok generálják, és amint azt jól tudjuk, egy átlagos férfinak sokkal több izma van alapból, mint a nőknek.

A kutatások azt is kimutatták, hogy az optimális irodai hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul. Minél hidegebb van, annál lassabbak a dolgozók: a 20 fokban dolgozó kétszer lassabban gépel, mint aki 30 fokban dolgozik. Az irodákat nyáron azonban sokszor azért hűtik alacsonyabb fokokra, mert a férfiak az elvárt nyakkendő, öltöny kombinációban kötelesek dolgozni.

 

Kovács Orsolya figyelmeztettet, hogy a hölgyeknél érdemes odafigyelni, hogy a fehérnemű, alsónemű ne látszódjék ki, mert nem elegáns, ha egy hölgy túl sokat mutat magából. A nő mindig oda tereli a figyelmet, amit megmutat, ha a fehérneműre összpontosít, akkor azt és nem a tudását látják meg benne a tárgyalópartnerek – figyelmeztet a stílusszakember.

 

Nincs szabályzat, elvárás van

A Coding Sans az a fejlesztő cég, ahol nincs szükség öltözködési szabályzatra, a kollégák kedvük szerint öltözködnek. Matt Wohlmuth ügyvezető igazgató felidézett egy olyan esetet, amikor egyik kollégájuk fürdőruhában és strandpapucsban jött be reggel dolgozni, mert a rövid nap letelte után rögtön a strandra tervezett menni. Ezen senki sem akadt ki, megengedték neki. Más azonban a helyzet, ha aznapra ügyféllel kell találkozzon az adott kolléga – folytatja az ügyvezető igazgató – ilyenkor elvárt, hogy a kolléga öltözködésével is kifejezze tiszteletét az ügyfél iránt.

Nincs öltözködési szabályzat a Siemens Magyarországnál sem, ám a vállalat tevékenysége és az ügyfélkör miatt egy bizonyos szintű elegancia a hétköznapokban is elvárható – mondja Virágh Adrienn kommunikációs vezető. Ebben az ügyvezető igazgató is példát mutat a kollégáknak, aki mindig tökéletes eleganciával jelenik meg.