Futurum 2020

104_prism_executive.jpg
Forrás: ITB
Felértékelődött soft skillek

Ideális jelölt = kritikus gondolkodás, kommunikáció, kooperáció és kreativitás

A tudás fontos és nem a diploma, hiszen a munkaadók embereket és nem okleveleket vesznek fel. Az IT-munkaerőpiacon rengeteg programozóra van szükség. A bootcamp jellegű képzések diverzifikálják a munkaerőpiacot, több nő és több tudásforrás megjelenésével.

Nem végez annyi IT-s egyetemen és az átképző kurzusokon sem, amennyi embert képes felszívni a munkaerőpiac. A tartós munkaerő kereslet átalakította a vállalatok viselkedését, akik lejjebb adtak picit igényeikből: az olyan jelöltet keresik, akiben megvan a fejlődés, együttműködés lehetősége, a tudást meg átadják neki cégen belül.

 

A 4K a fontos

Nem feltétlenül a tudás, hanem a soft skillek fontosak a munkaadók számára – mondja Balogh-Mázi Mária, a DreamJobs állásportál vezérigazgatója. A 4K (kritikus gondolkodás, kommunikáció, kooperáció és kreativitás) a legfontosabb a munkahelyen és az életben is. Ennek megfelelően, a munkaadók embereket vesznek és nem diplomákat, a big 4 tanácsadó cégeknél már nem is nézik az okleveleket.

Sláger foglalkozások azonban mindig is vannak és lesznek, IT területén a sok programozási nyelvhez, vagy az egy adott speciális nyelv szakértőjét keresik, ahogy kellene IT-biztonsági szakemberek, mesterséges intelligenciához értők. A munkavállalók részéről is vannak azért elvárások, és ezeknek erőteljesen érvényt is szereznek. Elég csak napközben megnézni, hogy milyen sokan vannak az utcán, sétálnak, vásárolnak – nem munkanélküliekről van szó, hanem olyan emberekről, akiket rugalmas munkaidőben foglalkoztatnak, ahol az a fontos, hogy határidőre meglegyen a munka, nem az, hogy reggel 8-tól délután 5-ig benn üljön az irodába.

 

Rengeteg programozó kell

A DevOps szakértők iránti fellángolás tovább tart, ahogy óriási a kereslet a folyamatautomatizálás és a tesztautomatizálás szakemberek, webes- és mobilfejlesztők iránt is – mondja Márki Viktória, a RecruIT ügyvezető igazgatója. Egyre több vállalat alkalmazna felhőtechnológiával foglalkozó szakembereket is – nagy valószínűséggel jövőre is hasonló állásokat fognak meghirdetni a vállalatok.

A vállalatok sok energiát fordítanak a márkaépítésre, de néha viselkedésükkel eltaszítják maguktól a tehetséges jelölteket. Ellenszenvet kelthet a munkavállalókban, ha a cég a világ legszuperebb munkahelyének tartja magát. Szerinte azok a vállalatok lesznek a nyerők, ahol személyre tudják szabni a teljes felvételi folyamatot, a juttatást, a kommunikációs lehetőségeket.

Olyan fejlesztőkre biztosan nincs szükség, akiket beültetnek egy sarokba és ott majd magukban „molyolnak” a munkán – mondja az ügyvezető. Agilis munkamódszerrel és csapatban dolgoznak az emberek, a kommunikáció meghatározza a mérnöki munka és a teljes csapat sikerét egyaránt. Márki Viktória szerint diverzitást ad a piacnak, hogy az egyetemi képzés mellett beindultak a különböző bootcamp jellegű továbbképzések, melyek 6-8-12 hónapos képzés után helyezik el a végzősöket. Több nő jelenik meg az IT-s piacon, a végzősök nem a régi, egyetemekről megszokott tanároktól tanulnak – fejezte be Márki Viktória.

Nincs tökéletes jelölt

A cégek már feladták, hogy szakmai tudás kapcsán a tökéletes jelöltet vegyék fel, inkább az a cél, hogy az elképzeléshez minél közelebbi kollégát találjanak, akit a megfelelő soft skillekkel és megközelítéssel rövid időn belül termelő kollégává tudnak változtatni. A munkáltatók tehát a szakmai tudás megléte mellett olyan kompetenciákat fognak keresni, melyek a munkakereső személyiségével és általános képességeivel kapcsolatosak (például a személyiség érzelmi kiegyensúlyozottsága, energia háttere, az általános munka-motivációja, a társasági készségek. Ha ezek a készségek megvannak, vagy rövid tanfolyamokkal fejleszthetők, akkor a vállalatok biztosítottnak látják az új kollégába vetett hosszú távú befektetésük megtérülését.

Mi lesz kelendő?

Hiányszakmának minősül a DevOps illetve az ehhez közelálló Site Reliability Engineer (SRE), nagyon sokan keresik a folyamatautomatizálásban jártas szakembereket, ahogy a tesztautomatizáció is keresett terület – mondja Somsák Zsuzsa, a Manuvia toborzás operatív vezetője. A teszteléssel kapcsolatos állások népszerűségét mutatja, hogy nagyon sokan, 40-50-en jelentkeznek a manuális tesztelő pozícióra – mert szeretnének minél több tapasztalatot szerezni ezen a területen. Az adattudósok iránti kereslet is megnövekedett, és slágertémának számít a felhő is, infrastruktúra ás fejlesztés szempontjából egyaránt.

A jelöltek érdeklődési körében megjelent a gépi tanulás, azonban ehhez hasonló állásból igen kevés van, ahogy az igazi szakértőket is keresni kell ilyen területre. Ami a programozási nyelveket illeti, a Java, Python népszerűsége egyre nagyobb. A Microsoft technológiák területén keresett a C#.NET, Sharepoint szakemberek, ahogy népszerű a mobilfejlesztés is. A front-end technológiák területén nagyon nagy hiány tapasztalható. Az operatív vezető szerint ez az a terület, ahová szívesen vesznek fel bootcamp-ben végzett, kevés tapasztalattal rendelkező jelölteke és szeniorokat egyaránt. Ha több szenior tapasztalattal rendelkező fejlesztő lenne a cégnél, akkor több, mentorálást igénylő kezdőt tudnának felvenni.