family

56_bigstock-business-woman_420
Forrás: -

Jöhet a gyermek!

Soha sincs olyan ideális helyzet, amikor nyugodtan jöhet a gyermek. Pedig az it-ben dolgozó cégvezetők, topmenedzserek szerint az utód születése mindenképp plusz jelent a munkahelyen is, új nézőpontot ad problémáik megoldásához.

Komoly informatikai témájú interjút készítettem a közelmúltban, a menedzsert sikerült nagy nehezen elérni telefonon. A háttérben kutyaugatás szűrődik be, majd a gyermeksírás is behallatszik. Kiderül, interjúalanyom home office-ban dolgozik, első gyermek született, ez az apuka életét is átrendezte. Megnyugtató volt hallani, hogy más is hozzám hasonlóan rendezte be életét. Hisz a velem kapcsolatban lévők is már megszokhatták, hogy ha ovi végén, fél négy és öt körül hívnak, akkor egy-egy gyermekhang is beszól a beszélgetésbe.

Cégvezetőként, topmenedzserként nehezebb megfelelni a munkahely és család kihívásainak egyszerre. A már felnőtt gyermekekkel rendelkező Józsa Erika, aki Párizsban dolgozik, és a gyógyszergyártó Sanofi ipari erőforrások informatikai szervezetének stratégiai igazgatója úgy emlékszik vissza, régebb a világ legtermészetesebb dolga volt, hogy a fiatal nőkre nem számítottak a vezetők. Az anya volt a mobilizálható erő, ha betegek voltak a gyermekek, iskolai ügyeket kellett megoldani. Ha nem volt egy megfelelő mennyiségű „hadra fogható” nagyszülő, nagynéni a környéken, akkor a nők karrierje stagnált, míg a gyermekek kicsit nagyobbak nem lettek. De ekkor kibontakozhatott a nők tehetsége, építhették karrierjüket.

 


 

 

Fókuszban a karrier

Jelenleg viszont a karrierjükre összpontosítanak az anyukák először, és azután vállalnak gyermeket. Így történt ez Deák Rita esetében is. A kormányzati szerepkörből megismert szakember, aki viszonylag későn, 40 év felett vállalt gyermeket, úgy érezte, nem volt könnyű hirtelen kiszakadni a munka világából, és gyermekgondozással foglalkozni. Rendelkezésre álló nagymama, nagynéni nélkül ez halmozottan nehéz, szinte szétfeszít a dolog – vallja Deák Rita. Hisz nem kanapén ülő, tévét bámuló embereket szeretne nevelni, hanem meg akarja nekik tanítani, hogy önállóan el tudják látni magukat, felelősen gondolkodjanak, ezért például a cipőpucolás megtanulása és gyakorlása volt legutóbb náluk soron. Azonban úgy látja, az első gyermek érkezése rávilágít arra, hogy más értelme is van a világnak, nem csak az, hogy teljesítsük a bónuszt vagy sikeres legyek a munkahelyen.

 

Gyermek? Amikor jólesik!

Szerinte bármennyire is adottak a technológiai lehetőségek, Magyarországon többnyire kötöttek a munkahelyek és nem könnyű anyának lenni. Van, aki ügyesebben meg tudja oldani, van akinek nehezebb. De az biztos, hogy hatással van munkánkra. Deák Ritát a miniszteri biztosi felkérés például akkor érte, mikor ikrei négy évesek, a nagyobb gyermek pedig hét éves volt.

Ennek ellenére azt tanácsolja, akkor vállaljunk gyermeket, amikor jólesik. Hogy ez fiatal korban, idősebb korban jön el, embere válogatja. Fiatal korban fizikailag erősebbek vagyunk, jobban bírjuk a strapát, közelebb vagyunk gyermekünkhöz korban, idősebben viszont több a tapasztalatunk, tudatosabban vállalunk gyermeket. Egyetért ezzel Tóth Szabolcs, a Virtual Call Center vezetője is, aki szerint akkor jöjjön a gyermek, amikor úgy érezzük, hogy jönnie kell, nem érdemes, munkához, karrierhez kötni. De belátja, hogy férfiként könnyen beszél, nőknél teljesen más a helyzet.

Dancsevics Tibor, az Adertis ügyvezető igazgatója szerint önámítás lenne arra várni, hogy tökéletesek legyenek a külső körülmények, és nem szabad anyagi vagy időbeli feltételekhez kötni a gyermekvállalást. Hogy mikor jöjjön  baba, a két ember érzelemvilágán és a felelősséghez való viszonyán múlik.

Józsa Erika ezt másképp látja. Szerinte nemcsak az it-ben, hanem a többi területen dolgozó nő számára sokkal egészségesebb érettebb korban vállalni gyermeket, amikor már többet láttunk a világból, mint szüleink háza és az iskola, eltöltöttünk 3-4 évet egy munkahelyen, és tudjuk, mit jelent ezen a területen dolgozni, milyen fejlődési lehetőségek állnak előttünk karrier szempontjából.

 

Segít kikapcsolódni

A férfiak kicsit könnyebben veszik az akadályokat. Például Tóth Szabolcsnak egészen jól jött, hogy nem olyan rég megszületett első gyermeke. „Segít jobban kikapcsolódni”, vallja be. Másfajta ritmusa lett az életének, emiatt gyorsabban és jobban ki tud zökkenni a napi hajtásból. Így jobban fel is tud töltődni, aminek végeredményben pozitív hatása van munkájára.

Dancsevics Tibor pedig tolerancia tekintetében fejlődött többet. A cégvezető úgy véli, hogy motiváltabb lett, ideje hasznosabb beosztásában és a tehermegosztásban munkahelyen belül. Korábban minden döntést egyedül hozott meg, és a terhek nagy részét is egyedül cipelte, a gyermek érkezése után azonban olyan munkatársakkal vette magát körül, akikre nyugodt szívvel rábízhatja a feladatokat, még akkor is, ha hosszabb időre távol marad.

 

Kreatívak lehetünk

Dancsevics Tibor nem tartozik a szokványos apukák közé, szeptember elején például kollégáinak azért kellett többet dolgozniuk – helyette is –, mert ő az ovis beszoktatással volt elfoglalva. „A lényeg talán a váratlan helyzetek kezelésében mutatkozik”, ismeri be. A gyerekek születése után naponta jelentkeznek váratlan, megoldandó helyzetek, események, ha ezeket megtanuljuk jól kezelni, akkor a munkában is sokkal rugalmasabbak, kreatívabbak tudunk lenni.

Kreatív energiákat szabadítanak fel a gyermekek – gondolja Józsa Erika is. A mai generáció bátrabban nyúl az informatikai eszközökhöz. Érdekes figyelni, hogyan használják az informatika eszközeit a gyermekek, milyen új megközelítéssel rukkolnak elő, ez pedig egy vállalat életében is ötleteket adhat a rutinhasználat terén. Továbbá a gyermek jelentette öröm egy pluszt hoz a hétköznapokba, kiemel a rutinból, ahogy a gyermek rákérdez, rácsodálkozik dolgokra. A fiatal szülők nyitottabbá válnak, és így megteremtődik egy környezet, melyben kiváló innovatív ötletek születnek.