Karrier

kisgergely_kornel
Forrás: startuponline.hu

Vezetőváltás az MFB-nél és a Hiventuresnél

Kisgergely Kornélt, az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures volt vezérigazgatóját bízták meg a Magyar Fejlesztési Bank pénzügyi divíziójának vezetésével. A kockázati tőkealap-kezelő új vezetője pedig Katona Bence, a társaság korábbi vezérigazgató-helyettese lett, míg a korábban az MFB-nél is dolgozó Mikesy Álmos a Hiventures vezérigazgató-helyetteseként dolgozik a továbbiakban.

Kisgergely Kornél
Kisgergely Kornél

Kisgergely Kornél 2016. szeptember 1. óta töltötte be a vezérigazgatói posztot az MFB Csoporthoz tartozó Hiventuresnél. 2006-ban végzett okleveles közgazdászként a Corvinus Pénzügy Karán. 2013-ban elvégezte a CFA programot. Karrierjét a MOL kockázatkezelési területén kezdte, majd négy éven keresztül dolgozott a jegybankban a Pénzügyi Elemzések, később a Monetáris Stratégia szakterületeken. 2011-ben csatlakozott a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, ahol 2013 márciusában a pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkárrá nevezték ki. Ezzel egy időben Magyarországot képviselte az Európai Tanács Gazdaságpolitikai Bizottságában és az ÁKK igazgatóságának elnöki tisztségét is betöltötte. 2013-2016 között az MNB pénzügyi szervezetek felügyeletéért felelős ügyvezető igazgatója volt. Az MFB Pénzügyi Divíziójának vezetését 2019. augusztus 1-től látja el.

Katona Bence
Katona Bence
A Hiventures új vezérigazgatója, Katona Bence, PhD tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központjában végezte. A 2016. októberi vezérigazgató-helyettesi kinevezését megelőző években fejlesztéspolitikával foglalkozott a Miniszterelnökség kötelékében. A 2015-ben elindított Startup Campus egyetemi inkubációs program alapítója, a londoni Imperial College-on működő, az Egyesült Királyságban élő magyar hallgatók és kutatók számára elindított vállalkozói képzés vezetője.

Mentorként számos startup vállalkozás fejlesztésében működött közre, valamint ő maga is több sikeres startup vállalkozás felépítésében vett részt társalapítóként.

Mikesy Álmos
Mikesy Álmos
Mikesy Álmos,
a Hiventures új vezérigazgató-helyettese 2009-ben végzett a Budapesti Corvinus Egyetemen, majd 2013-ban szerzett posztgraduális diplomát Bankmenedzsment szakközgazdászként. Pályafutását az MFB gyakornoki programjában indította 2007-ben, majd 2009-től makrogazdasági elemzőként dolgozott a banknál. 2015-től a pénzintézet kiemelt stratégiai projektjeiért felelős szervezeti egységének szakértőjeként folytatta pályafutását, 2016-tól pedig projektvezetőként irányította a 2014-2020-as EU-s programozási időszak kockázati tőkeprogramjainak kidolgozását, amelynek keretein belül ő felelt a Hiventures elindításáért is. 2017-től a Hiventures üzletfejlesztési vezetőjeként, illetve az inkubációs befektetési csapat igazgatójaként végezte feladatait.