Karrier

Heidrich Balázs, BGE
Heidrich Balázs, BGE
Forrás: Origo

Újra Heidrich Balázst nevezték ki a BGE rektorának

Heidrich Balázst július 1-jével, újra öt évre nevezte ki az államfő a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) élére.

Az alkalmazott kutatások intenzív folytatását, az oktatási kínálat minőségalapú fejlesztését és a versenyképesség növelését jelölte meg célként Heidrich Balázs, a BGE rektora, akit az államfő újra, öt évre nevezett ki a felsőoktatási intézmény élére július 1-jével.

A régi-új rektor az MTI-nek hozzátette: mindezek mellett a hallgatóiéletút-menedzsment rendszerének fejlesztésével, továbbá a nemzetközi akkreditációk megszerzésével kívánják biztosítani a megfelelő feltételeket a BGE hallgatói számára. Az alkalmazott kutatások folytatását lehetőség szerint üzleti partnereikkel szövetségben képzelik el. Heidrich Balázs elmondta: a fenntarthatóság eddig is tevékenységük fókuszában volt, és a jövőben is hangsúlyos lesz a felelős oktatás és a téma kutatása. A régióban vezető intézménnyé kívánnak válni ezen a területen – tette hozzá. A rektor szólt arról is, hogy fokozni kívánják az egyetem nemzetközi beágyazottságát és versenyképességét a közép-európai régiós felsőoktatási térben.

Heidrich Balázs most záruló rektori ciklusában (2016-2019) lett a BGE az ország legnagyobb hallgatói létszámmal rendelkező alkalmazott tudományok egyeteme és gazdasági képzést nyújtó felsőoktatási intézménye, 2016-ban az országos felvételi rangsorban az ötödik helyen állt, míg ma már a harmadik helyre rangsorolják 6396 felvett hallgatóval. Az intézmény Magyarországon elsőként nemzetközi akkreditációt kapott a Network of International Business Schools nevű szakmai szervezettől, amely a világ egyik vezető, gazdasági felsőoktatási intézményeket tömörítő közössége – közölte a rektor.