Karrier

ingram_micro_viragh_attila_lazar_ferenc
Forrás: Ingram Micro

Új ügyvezető igazgató az Ingram Micro élén

Két informatikai nagykereskedő cég nemzetközi és magyar egyesülése után Virágh Attila irányítja új ügyvezető igazgatóként az Ingram Micro hazai csapatát, míg a korábbi ügyvezető, Lázár Ferenc régiós alelnökként vezeti a közép- és kelet-európai leányvállalatokat.

Virágh Attila
Virágh Attila
2016 tavaszán jelentette be az Ingram Micro az RRC kelet-közép-európai részlegének (RRC CEE) felvásárlását. A 2016 júniusában lezárult akvizíciót követő másfél évben az Ingram Micro és az RRC integrációja zajlott – mind régiós, mind magyarországi szinten. A két magyar cég sikeres fúziója után 2017 októberétől a két IT-disztribútor egyetlen cégként folytatja működését Magyarországon.

A változások a hazai cégvezetési struktúrát is érintették. Lázár Ferenc, az Ingram Micro korábbi ügyvezető igazgatója a vállalat közép- és kelet-európai piacokért felelős regionális vezetője, alelnöke lett. Az RRC korábbi cégvezetője, Virágh Attila pedig az Ingram Micro ügyvezetői igazgatói pozícióját tölti be.

Lázár Ferenc
Lázár Ferenc
Az átállás részeként 2018 első negyedévében kettős ügyvezetés zajlik a cégnél, áprilistól Virágh Attila egyszemélyben irányítja a nemzetközi IT-nagykereskedő cég magyarországi leányvállalatát.

A két cég hazai összeolvadásának koordinálását, feladatok megosztását jelentősen megkönnyítette, hogy a két vezető hasonló tapasztalatokkal, üzleti felfogással rendelkezik, és így hatékony menedzsment csapat alakult ki a hatalmasra nőtt IT-disztribútor élén.