Karrier

g_nagy_balazs_1
Forrás: PP / Hatlaczki Balázs

Új ügyvezető a Trenkwalder élén

G. Nagy Balázs lett a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. ügyvezetője. A több mint másfél évtizedes menedzsment és üzletfejlesztési tapasztalattal rendelkező új cégvezető 2017 júliusa óta a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség elnöki tisztét is betölti.

G. Nagy Balázs, Trenkwalder
G. Nagy Balázs, Trenkwalder
G. Nagy Balázs korábban közel nyolc éven át vezette a Manpower Business Solutions-t, melynek során az alapoktól építette fel a csoport üzleti folyamatok kiszervezésével foglalkozó üzletágát. Ennek keretében üzemeltetett szolgáltató és adminisztrációs központokat, menedzselte munkaerő-felvételi folyamatok kihelyezését, és részt vett teljes operációk áthelyezésében Nyugat-Európából Magyarországra, illetve innen Ázsiába.

A szakember ezt megelőzően, 2003 és 2008 között az Exact Software üzletfejlesztési menedzsereként főként munkafolyamat-menedzsmenttel és különböző információs folyamatok kialakításával foglalkozott.

„Nagy sikernek tartjuk, hogy G. Nagy Balázs kinevezésével kiemelkedő szakmai tapasztalatokkal bíró szakember kerül magyarországi leányvállalatunk élére – fogalmazott Fehér Tamás, az osztrák Trenkwalder Csoport alelnöke. – Személye garancia arra, hogy a piaci lehetőségek további kihasználásával vezetése alatt a Trenkwalder tovább erősítheti meghatározó szerepét Magyarországon.”

Új pozíciójában G. Nagy Balázs a vállalat komplex személyzeti szolgáltatói profiljának további erősítését, valamint a digitális HR-megoldások széles körű alkalmazását tekinti kiemelt feladatának.

„Folytatni szeretném azt az elmúlt években megkezdett munkát, amelynek során vállalatunk jelentős lépéseket tett a komplex személyzeti szolgáltatások irányába – hangsúlyozta G. Nagy Balázs. – Célom, hogy ügyfeleink számára a HR-szolgáltatások lehető legszélesebb körét tudjuk magas színvonalon és költséghatékonyan biztosítani. Ennek érdekében nagy hangsúlyt helyezek a digitalizációra, az automatizációs lehetőségek minél szélesebb körű kihasználására, és a jövőbe mutató digitális HR-megoldások bevezetésére és fejlesztésére.”