Karrier

sagyibo_viktor
Forrás: digitalhungary.hu

Új szerepkörben Sagyibó Viktor

A Miniszterelnökség hatáskörébe tartozó KÖFOP-projektek végrehajtását koordináló miniszteri biztossá nevezték ki a Microsoft Hungary egykori kormányzati üzletág igazgatóját.

A közgazdász végzettségű szakember 2017. október 26-tól 2018. április 25-ig tölti be új, miniszteri biztosi tisztségét. Feladatai közé tartozik többek között a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Programból (KÖFOP) támogatott projektek végrehajtásának koordinálása. Az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter által kijelölt személyként a Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottság tagja, valamint a miniszter delegáltjaként a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program monitoring bizottságának a tagja is egyben.

Sagyibó Viktor diplomáját és MBA fokozatát a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi karának marketing szakán szerezte, majd 2001 és 2008 között a Telenor Magyarország (és jogelődje, a Pannon GSM) key account managereként, később értékesítési igazgatójaként tevékenykedett. 2008-ban került a Microsoft Magyarországhoz, 2011-ig a szolgáltatási üzletágban vezette a szolgáltatás-értékesítést, majd az akkor létrejött oktatási szegmens vezetői feladatkörét látta el. 2012-ben lett a vállalat kormányzati üzletágának vezetője, később a nagyvállalati üzletág vezetése került a felügyelete alá. 2016 nyarán rövid ideig a 4iG vezérigazgatói pozícióját töltötte be.