Karrier

kim_kyllesbech_larsen_magyar_telekom
Forrás: Magyar Telekom

Új műszaki vezérigazgató-helyettes a Magyar Telekom élén

Egyenesen a Deutsche Telekomtól érkezik az 52 éves szakember a céghez. 

A Magyar Telekom bejelentette Kim Kyllesbech Larsen műszaki vezérigazgató-helyettesi pozícióba történő kinevezését 2017. április 1-jei hatállyal. A szakember a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának is tagja lesz.

Kim Kyllesbech Larsen a Deutsche Telekomtól érkezik a céghez, ahol legutóbb a technológiai gazdálkodásért és transzformációért, valamint a technológiai architektúráért és innovációért felelős elnökhelyettesi pozíciót is betöltötte. Ezt megelőzően az Ooredoo Csoport (korábban Qtel) hálózati technológiákért felelős részlegét vezette, és a mianmari operáció technológiai vezetője volt.

Kim Kylessbech Larsen 1999 és 2012 között számos felső vezetői feladatot látott el a Deutsche Telekom Csoportban, többek között a T-Mobile nemzetközi technológiai ágazatának ügyvezető alelnöke és a Deutsche Telekom hálózati szolgáltatásokért felelős igazgatója is volt. Ez idő alatt felelős volt a holland Orange technológiai szegmensét érintő irányítás átvételéért, amelyet mindmáig a Deutsche Telekom legsikeresebb egyesülési és integrációs projektjének tekintenek.

Az 52 éves, kétgyermekes szakember csaknem egy évtizedes, Dániában, Hollandiában, Belgiumban és Olaszországban folytatott akadémiai pályafutását követően csatlakozott a Deutsche Telekomhoz. Matematika és fizika területén egyetemi diplomát, majd fizika Ph.D. fokozatot szerzett a dániai Aarhus Egyetemen.