Karrier

kpmg
Forrás: KPMG

Új felsővezetés a KPMG Magyarországnál

16 év után új vezérigazgatója lesz a KPMG magyarországi irodájának. 2019. október 1-én Robert Stöllingertől Rózsai Rezső, az audit részleg jelenlegi vezetője veszi át a cég irányítását vezető partneri pozícióban. Beer Gábor, a cég adó- és jogi tanácsadási szolgáltatásokért felelős partnere lesz az üzleti tanácsadási részleg vezetője, aki a helyettes vezető partneri pozíciót is betölti majd.

Robert Stöllinger
Robert Stöllinger
Robert Stöllinger december végéig segíti az átmenetet és támogatja az új vezetők munkáját. A szakember 1992-ben csatlakozott a vállalathoz és 2003 óta vezette a céget. Irányítása alatt a 2003-ban 380 fős KPMG Magyarország 1300 fős nagyvállalattá fejlődött, amely a magyar gazdaság szinte minden jelentős szereplőjének nyújt szolgáltatásokat. Közben 2014-ig irányította az audit részleget is, 2016-tól pedig átvette a tanácsadó részleg vezetését. Ez idő alatt Magyarországon a KPMG lett a legnagyobb szereplő a Big 4 cégek közül, és mostanra Budapest ad otthont a Digital Audit Centernek (DAC), egy globális szolgáltató központnak (KGSH) és a KPMG globális sporttanácsadási részlegének. Ezek mindegyike egyedülálló a vállalat globális hálózatában.

„Életem felét ennél a cégnél töltöttem és az elköszönés felé tartva is úgy érzem, szinte minden percét élveztem. Kiváltság volt a KPMG-nél dolgozni. Fantasztikus lehetőségek és kemény kihívások jellemezték az itt töltött éveket, miközben több, globális szinten is egyedülálló innovációt valósítottunk meg kiváló munkatársaink segítségével. Vezetőként az ember könnyen abba a hibába esik, hogy pótolhatatlannak érzi magát, de nekem egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy a rátermett utódok itt vannak házon belül, nyugodtan bízom Rezsőre és Gáborra a cégvezetést. Nekik és minden ügyfelünknek köszönöm a közös munkát és kívánom, hogy a jövőben is lássuk meg egymásban az értéket” - fogalmazott Robert Stöllinger.

Rózsai Rezső
Rózsai Rezső
Rózsai Rezső, a KPMG Magyarország új vezérigazgatója 1997-ben pályakezdőként érkezett a vállalathoz, 2008-ban választották audit partnerré, és 2014 óta vezeti az üzletágat. A folytonosság jegyében ezt a feladatot vezérigazgatói kinevezése után is ellátja. Az elmúlt 10 évben az ország meghatározó nagyvállalatainak könyvvizsgálatát vezethette, emellett egyetemi vendégelőadóként igyekezett a tudását és a tapasztalatait a jövő gazdasági szakembereinek is átadni.

„Egy sikeres céget veszek át Roberttől, és minden erőnkkel azon fogunk dolgozni, hogy tovább növeljük a cég iránti bizalmat ügyfeleink körében. Auditorként megtanultam, hogy a bizalom a sikeres üzleti kapcsolatok alapja, és cégvezetőként is ezt fogom szem előtt tartani” - mondta kinevezése kapcsán Rózsai Rezső.

Beer Gábor
Beer Gábor
Beer Gábor, a KPMG Magyarország tanácsadási részlegének új vezetője 1999 óta foglalkozik adótanácsadással, 2000-ben csatlakozott a céghez és 2014 óta annak adó- és jogi tanácsadási szolgáltatásokért felelős vezető partnere. Az elmúlt években megújult az advisory tevékenysége és a kor kihívásainak megfelelően rugalmassá vált a munkaszervezet.

„Az elmúlt időszakban nap, mint nap látom, hogy a csapat kiváló munkát végez. A cégben meglévő sokféle tudást fogom bátran és még jobban integrálni, mert ez vezet el oda, hogy a legfontosabb ügyekben az élen járjunk” - mondta Beer Gábor.