Karrier

partnerseg_puzzle
Forrás: diplomtime.ru

Új elnökségi tagok az IVSZ-ben

Erősödött az IVSZ elnöksége: az éves közgyűlésen új, a digitális gazdaság és a digitális ipar fejlesztése mellett elkötelezett vezetőket választott a szövetség.

Általános elnökségi tag pozíciót a közgyűlés szavazatai alapján a következő két évben Deliága Ákos, a Talk-A-Bot ügyvezetője, Fazekas Barbara a Green Fox Academy ügyvezetője, Mátrai Gábor a KGM-Invest ügyvezetője és Vinnai Balázs, a Misys Digital Channels vezetője tölt majd be.

Deliága Ákos
Deliága Ákos
Fazekas Barbara
Fazekas Barbara
Mátrai Gábor
Mátrai Gábor
Vinnai Balázs
Vinnai Balázs

 

 

 

 

 

 

 

A méret szerinti tagozatok közül a multinacionális tagozat vezető pozícióját Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese tölti be, míg a tevékenység szerinti tagozatoknál Marton László, az Invitech Megoldások ICT-üzletfejlesztési igazgatója Telekommunikációs tagozatvezető és alelnök, Vityi Péter, a Transround Informatikai Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója pedig Informatikai tagozatvezető és ismét alelnök lett.

Kaszás Zoltán
Kaszás Zoltán
Marton László
Marton László
Vityi Péter
Vityi Péter

 

 

 

 

 

 

 

Az IVSZ vezetésének újonnan megválasztott és újraválasztott tagjai egyaránt a digitalizáció más iparágakra való hatását, a foglalkoztatáspolitikai igények megváltozását, a digitális oktatás fejlesztését és a globális piacra való exportot emelték ki képviselendő területként.

Laufer Tamás, az IVSZ elnöke a közgyűlésen tartott beszédében elmondta: „Az elmúlt években a számunkra érthető informatika helyett a mindenkit érintő digitalizáció fogalmát kezdtük el megerősíteni, hogy szélesebb körben tudjunk beszélgetni az átalakulásról. Az IT-vállalatok érdekeiért dolgozunk, de a digitalizáció, a digitális transzformáció, a negyedik ipari forradalom éppen azt is jelenti, hogy az IT-vállalatok érdeke egybeesik a teljes társadalom és teljes gazdaság érdekeivel. A digitalizáció azt jelenti, hogy az iparágaknak teljes átalakuláson kell átesniük, új működésre kell átváltaniuk; ennek az átalakulásnak az alapja az informatika.”

Az IVSZ elnöke kiemelte: a változást a szövetség két témakörön keresztül kezdi el építeni: a digitális oktatás és a digitális export területén keresztül. Az előbbi esetben a digitális írástudás kritikusan alacsony szintje és az oktatási rendszerben kihagyott ziccerek adtak teret az IVSZ aktivitásainak, míg az export esetében a 22 ezer betöltetlen informatikai munkahely miatt a gazdaságból kieső sok százmilliárdos bevétel potenciálja jelentett energiát.