Karrier

makay_jozsef
Forrás: makay.net

Makay József lett az „Év információbiztonsági újságírója”

Tizennegyedik alkalommal hirdette meg és adta át az „Év információbiztonsági újságírója” címet a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület. Idén Makay József etikus hacker és kiberbiztonsági újságíró vehette át az erkölcsi elismeréssel járó díjat az egyesület május 15-i „Információvédelem menedzselése” szakmai fórumán.

Az „Év információbiztonsági újságírója” címmel az egyesület azon újságírók teljesítményét ismerni el, akik sokat tesznek az információvédelmi tudatosságért, a témában rendszeresen publikálnak, blogolnak, és felhívják a figyelmet a téma fontosságára.

Makay József, 2007-ben kezdte informatikai pályafutását, amikor elindította technológiai magazinját, az Androbitet, amely mellett egy telekommunikációs vállalat kutatás és fejlesztés részlegéhez is csatlakozott. Innen több évnyi fejlesztést és üzemeltetést követően egy IT-biztonsági céghez igazolt át, ahol már kizárólag a kiberbiztonsággal foglalkozott és szerzett gyakorlati tapasztalatokat auditori szerepben. Certified Ethical Hacker (CEH) minősítésével jelenleg a saját kiberbiztonsági vállalkozását, a Makay Kiberbiztonsági Kft-t vezeti, ezzel párhuzamosan pedig a Hunguard sérülékenységvizsgálati projektjeit koordinálja, amellyel a bank-, a közmű- és a szolgáltatói szektor szereplőinek kiberbiztonsági auditjaiban vesz részt.