Karrier

Laufer Tamás, IVSZ
Laufer Tamás, IVSZ
Forrás: ITB

Laufer Tamás az IVSZ elnöke újabb három évig

Tovább irányíthatja az IVSZ szervezetét és munkáját Laufer Tamás, akit a május 2-án megtartott éves közgyűlésen újra elnöknek választottak, így sorozatban negyedik elnöki ciklusát kezdheti meg.

Szövetség a Digitális Gazdaságért – immár így kell az IVSZ-re gondolni, a névfrissítés mögött pedig új emberek, új struktúra, új célok meghatározása is áll. Azonban stabilan irányítja tovább a szervezetet Laufer Tamás, akit a május 2-án megtartott éves közgyűlésen újra elnöknek választottak.

A szakember beszédében hangsúlyozta, hogy az IVSZ tagjainak nagy része továbbra is informatikai vállalkozás, mégis egyre több tagtárs képviseli a korábbi „non-IT” szektort; olyan pénzügyi, agrár, vagy akár az ingatlanok területén működő cégek, amelyek felismerték a technológiai fejlesztések és a digitális transzformáció fontosságát. "Fő feladatomnak az elnöki ciklus első felében azt tekintem, hogy az új szerkezet kiépüljön, és az iroda hatékonyan tudja támogatni az új működést. Reményeim szerint ezt követően hátrébb léphetek, hogy 10 évnyi elnökség után átadjam a stafétát egy olyan új vezetőnek, aki osztja a fentiekben megfogalmazott víziót, és a szövetség hiteles vezetőjeként folytatja a megkezdett munkát" - fogalmazott Laufer Tamás.

A szakember 2010 óta a szövetség elnöke, előtte alelnöke volt. Ahogy a vele készült interjúnkban nemrég olvashatták, a továbbiakban a klasszikus elnöki feladatokra, valamint a digitális oktatásra és munkaerőpiacra fókuszál, utóbbi területeken Both Vilmos segíti majd a munkáját. Vinnai Balázs területe az innováció és a startupok leszenk, munkáját Deliága Ákos segíti. Vityi Péterhez az Ipar 4.0 és az automatizáció; Vicze Gáborhoz az uniós fejlesztési programok; Jakab Rolandhoz a mesterséges intelligencia és az 5G; Wolf Andráshoz az exportösztönzés, Mátrai Gáborhoz pedig a nemzetközi kapcsolatok tartoznak. További személyi változás, hogy még korábban, április 12-én bejelentették: Major Gábor öt és fél év után távozik az IVSZ főtitkári posztjáról. Utódja Molnár Attila lett, aki megbízottként június végéig tölti be a főtitkári pozíciót.