Karrier

ivsz_gyuros_tibor-dij_2018
Forrás: IVSZ

Huszadik alkalommal adták át a Gyurós Tibor-díjakat

A digitális oktatást támogató polgármester, egy forradalmi rákkutató módszer, mesterséges intelligencia alapú logisztikai megoldás és üzleti intelligenciára specializálódott ügyvezető szerepel a díjazottak között.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) a negyedszázados jubileumát ünneplő MENTA konferencián immár 20. alkalommal adta át a Gyurós Tibor-díjakat. Az egyik legnagyobb ágazati szövetség minden évben négy kategóriában díjazza a digitális gazdaság és oktatás legkiválóbbjait.

A 2018-as Gyurós Tibor-díj győztesei:
– Az Év IKT Menedzsere Csillag Péter, a Starschema ügyvezető igazgatója lett;
– Az Év Digitális Oktatás Nagykövete: Cser-Palkovics András, Székesfehérvár MJV polgármestere;
– Az Év IKT Innovációja a Turbine AI;
– Az Év IKT Projektje a Waberer’s International mesterséges intelligencia projektje lett.

„Soha nem látott érdeklődést tapasztaltunk: minden korábbinál több, összesen 50 jelölés, és 25 pályázat érkezett az értékelő bizottsághoz. Különösen sok jelölést kaptunk a digitális oktatás nagykövete díjra” – összegezte a legfontosabb számokat Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

„Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a Gyurós-díjak nemcsak elismerik az elmúlt év kiemelkedő teljesítményeit, de meg is előlegzik az elkövetkezendő évek sikereit. A zsűri rendszerint olyan szakembereket, vállalkozásokat díjaz – s nem volt ez másképp idén sem –, akik az elkövetkező években is nagy eséllyel meghatározó szereplői lesznek a piacnak vagy olyan jövőformáló erővel rendelkeznek, amit az odaítélt díj csak tovább fog erősíteni” – tette hozzá Laufer Tamás.

A nyertes cégek, szakemberek eddigi eredményei világosan mutatják, hogy mekkora potenciállal bírnak ezek az ötletek. A Starschema Csillag Péter vezetésével egy több mint 200 főt foglalkoztató, prosperáló, a nemzetközi porondon is jelentős eredményeket elérő technológiai céggé nőtte ki magát.

Cser-Palkovics András Magyarország polgármesterei közül elsőként karolta fel a digitális oktatás ügyét. Támogatásának és munkájának köszönhetően hazánk első digitális élményközpontjában, az Alba Innovárban a fehérvári fiatalok – szociális helyzettől függetlenül – ingyenesen ismerkedhetnek a digitális világgal.

Az Év IKT innovációja díjat elnyerő Turbine újításának lényege, hogy a hosszadalmas és bonyolult laborkísérletek helyett számítógépes szimulációk formájában vizsgálja meg az egyes rákgyógyszerek várható hatását.

Az Év IKT Projektjét megvalósító Waberer’s International Intelligens Tervezőmotort alkotott; egy olyan fuvartervező platformot, amely összetett algoritmusok segítségével hatékonyan képes egymáshoz rendelni a sofőröket, a szállítmányokat és az úticélokat.