Karrier

hetenyi_mark_2
Forrás: ITB

Hetényi Márk a 4iG igazgatóságának tagja lett

Az MKB Bank vezérigazgató-helyettesének operációs, IT, retail, digitális és pénzügyi területeken szerzett gyakorlati és vezetői tapasztalatait kamatoztathatja a legnagyobb magyar tulajdonú IT-társasággá alakult 4iG Nyrt. menedzsmentje.

A 4iG 2018. december 13-án megtartott rendkívüli közgyűlésén az igazgatóság tagjává választották Hetényi Márkot. A mérnök-közgazdász 2019. január elsejétől határozatlan időtartamra szóló igazgatósági tagsági megbízása során számos területen szerzett szakmai tapasztalatával támogathatja a magyar tulajdonban álló legnagyobb IT-vállalat fejlődését. Digitális transzformációkban, változáskezelésben és megvalósításban szerzett hazai és nemzetközi tapasztalataival hivatott segíteni a 4iG-t fejlődési terveinek megvalósításában.

"Hatalmas potenciált látok abban, hogy magyar digitális és IT-kapacitásokra építve hatékonyan valósítsunk meg nagyobb projekteket, ezáltal erőteljesebb lépéseket tehetünk az új technológiák meghonosításában, alkalmazásában. A 4iG tökéletes alapot nyújt e jelentős fejlesztés folyamatához" - fogalmazott Hetényi Márk megválasztásakor.

Hetényi Márk Magyarországon és az Egyesült Államokban nevelkedett, a Georgetown University-n közgazdász diplomát, majd a Santa Clara University-n mérnöki diplomát szerzett. Szakmai karrierje során részben itthon és részben a Szilícium-völgyben végzett könyvvizsgálati és pénzügyi tanácsadási feladatokat a PriceWaterhouseCoopers színeiben. 2005-től a Flextronics design és bérgyártással foglalkozó cégénél volt európai, közel-keleti és afrikai pénzügyi alelnök. 2015-től az MKB Bank vezérigazgató-helyetteseként a pénzintézet digitális arculatának megalkotásában és fejlesztésében vett részt, az MKB Fintechlab megalapítása révén felkarolta hazánkban a feltörekvő pénzügyi technológiákat, valamint levezényelte Magyarország legnagyobb banki IT-rendszercseréjét.