Karrier

heal_edina_republic
Forrás: Republic

Heal Edina a Republic Group operatív igazgatója lett

A Google Magyarország korábbi vezérigazgatója, Heal Edina az integrált ügynökségi csoportnál folytatja munkásságát operatív igazgatóként. Az alapítók célja, hogy a meghatározó, magyar és nemzetközi felső vezetői tapasztalattal rendelkező szakember közreműködésével fejlesszék a vállalatcsoportot.

Heal Edina szeptember 1-jén csatlakozott a vállalathoz, ahol többek között a digitális divízió, illetve a menedzsment folyamatos fejlesztéséért felel majd. A 2015-ben a 10 legbefolyásosabb magyar üzletasszony közé választott szakember kiemelt célja, hogy a Republic Group a digitális megoldásokban a piac egyik vezető ügynökségévé váljon, emellett a nemzetközi nagyvállalatoknál szerzett tapasztalatait implementálja az immár 100 fős vállalat szervezeti struktúrájába, és optimalizálja a működést szorosan együttműködve Barna Tamással és a divízióvezetőkkel.

Heal Edina az Ogilvy and Mather reklámügynökségnél kezdte karrierjét, önállóan kezelte a legnagyobb ügyfelek médiatervezéshez és -vásárláshoz, reklámgyártáshoz, illetve a tévéprodukcióhoz kapcsolódó feladatokat az ügyfélkapcsolati munkákkal egyidejűleg. Ezt követően az akkor induló DDB Needhamnél helyezkedett el, később a McCann Ericksonhoz csatlakozott ügyfélkapcsolati igazgatóként, majd új business vezetőnek nevezték ki. Ezután Franciaországba utazott, hogy az INSEAD-on MBA képesítést szerezzen. Az MBA-je elvégzése után a londoni Island Records kiadó kollégája lett, majd hazatérve ugyancsak ezen a területen, az EMI-nál kapta meg élete első ügyvezető igazgatói pozícióját. Visszatérve Londonba vállalkozó lett, majd a Sláger Rádió amerikai tulajdonosai visszahívták Budapestre, hogy vegye át a rádió vezetését. Öt évet töltött az ország leghallgatottabb rádiójának élén.

A rádiós éveket követően 2010 és 2018 között a Google magyarországi vezetője volt, sokat tanult a cég nem hagyományos gyakorlataiból, valamint a nagyvállalati szakterületek minden oldaláról: a HR-től, az üzleti tervezésen át, egészen az oktatásig és a partneri kapcsolatok újszerű megközelítéséig. Két alapítványt álmodott meg és hozott létre: az Egyenlítő Alapítvány öt éve létezik, és több mint 200 vezető nőt fog össze, akik önkéntesen dolgoznak azon, hogy a nők és férfiak egyenlő munkahelyi esélyeit segítsék elő; illetve a korábban alapított – azóta már nem működő – Sláger Angyalt, ahol az egyik fő tevékenység a hátrányos helyzetű gyermekek nyaraltatása volt.

„Reklámügynökségeken indult a karrierem és imádom a reklámokat. Azok közé tartozom, akik a tévéműsorban csak a reklámokat szeretik. A Google-nél rengeteg lehetőségem volt, hogy megértsem, mitől hatékony egy online hirdetés, mit jelent a digitális forradalom és hogyan változik a fogyasztói magatartás. A kizárólag online fókuszú ügynökségek esetében tipikus hiba, hogy alábecsülik a kreatív ötlet erejét és csak az elhelyezésre, a technológiára koncentrálnak, miközben elfelejtik, hogy az ember intellektuális lény. Imádom a kreatív alkotó emberek társaságát és otthon érzem magam ebben a világban. Izgalmas feladat lesz a Republic vezetőségének a gondolkodását formálni, hogy ők is még gyorsabban tudjanak száguldani egyre felgyorsuló digitális világunkban, és egy olyan csapat összerakásában részt venni, akik remélhetőleg az ország legjobb digitális marketing megoldásait fogják nyújtani” – nyilatkozta kinevezése kapcsán Heal Edina.

„Személyében egy innovatív, mindig megújulni kész és kiemelkedő felső vezetői tapasztalattal rendelkező szakemberre leltünk. Biztos vagyok benne, hogy a Republic különutas, úttörő szemléletmódjával és Edina multinacionális vállalatoknál első számú vezetőként szerzett ismereteivel támogatni fogja az erőteljes növekedési céljainkat” – tette hozzá Barna Tamás.