Karrier

Vodafone
Vodafone
Forrás: ITB

Budai J. Gergő lett a Vantage Towers vezérigazgatója

A Vodafone Magyarország infrastruktúravállalatának, a 2020. november 1-vel induló Vantage Towersnek Budai J. Gergő a vezérigazgatója és az igazgatóságának elnöke. 2017. szeptembere óta a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be, emellett pedig ő a vállalat igazgatóságának alelnöke is. Utóbbi, alelnöki pozíciót 2021. február végéig változatlanul betölti.

A Vodafone Csoport kezdeményezésének részeként a Vodafone Magyarország is új cégbe szervezi ki mobilhálózati infrastruktúráját: 2020. november 1-től a Vantage Towers felel a vállalat passzív hálózati elemeiért – így mintegy 2000 bázisállomásáért és a hozzájuk tartozó egyéb elemekért.

A Vantage Towers Magyarország megalapítása és működése révén támogatni kívánják a passzív hálózatmegosztási konstrukciókat, hogy más infokommunikációs vállalatok és más iparágak vállalatai is igénybe vehessék a passzív hálózati infrastruktúrát.

A Vodafone Magyarország és a Vantage Towers számára egyaránt kiemelt prioritás a fenntarthatóság és a bolygó védelme, így a vállalat működésében fontos szerepet kapnak a környezetkímélő megoldások, illetve a zöldenergia minél nagyobb arányú felhasználása. Ezen törekvés részeként a hazai bázisállomások áramfogyasztását 2020 novemberétől teljes egészében megújuló energiaforrások igénybevételével fedezik.