Karrier

Bonyhádi Gábor_e_progmasters.jpg
Forrás: PROGmasters

Új társ-ügyvezető a PROGmastersnél (a Codecool volt marketingigazgatója)

Februártól társ-ügyvezetőként felel a junior szoftverfejlesztők és tesztelők képzésével foglalkozó PROGmasters irányításáért Bonyhádi Gábor, a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja, a Codecool programozóiskola volt marketingigazgatója.

 

Bonyhádi Gábor (37) 15 év szakmai tapasztalattal rendelkezik. Az utóbbi öt évben – a Codecool CMO-jaként – részt vett a hazai programozói bootcamp-piac felépítésében, továbbá a Codecool hazai és közép-európai terjeszkedésének lebonyolításában. 2012 óta a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja.

Tanulmányait követően két társával reklámügynökséget alapított, amely a hazai piacon elsőként honosította meg többek között a gerillamarketinget, és alkalmazott vírusvideókat. A reklámügynökségi karriert követően Bonyhádi Gábor startupok alapításával és felfuttatásával foglalkozott. Ezek közül ma is működő vállalkozása a felsőoktatásban dolgozó tanárok értékelésére szolgáló, a magyar egyetemisták és főiskolások többsége által használt Markmyprofessor.com oldal.

A szakember később, másfél éven keresztül volt a Szamos Marcipán marketingigazgatója, majd Az elmúlt négy évben több mint hússzorosára bővült itthon az intenzív és gyakorlatorientált képzés keretében szoftverfejlesztő szakmát adó tanfolyamok diákjainak száma. Az úgynevezett bootcampek segítségével idén már nagyjából ezer, főként 21 és 45 év közötti életkorú diák kezdhet új karriert programozóként néhány hónap tanulás után.

„A szoftverfejlesztők iránti munkáltatói kereslet folyamatosan bővül hazánkban is, ráadásul 2030-ra a jelenlegi munkakörök 52 százaléka lesz automatizálható a jelenleg már ismert technológiákkal, ezért óriási lehetőséget kínál a PROGmasters számára a munkavállalók átképzése a digitálisabb, akár fejlesztői tudást igénylő munkakörökbe” - mondja Bonyhádi Gábor, a PROGmasters társ-ügyvezetője.
„Bonyhádi Gábor a bootcampek piacának hazai úttörői közé tartozik, aki jól ismeri az üzleti modellünket és a szektorunkat, emellett komoly menedzsment tapasztalattal rendelkezik. Gábor csatlakozása is támogatja azon stratégiai célunk elérését, hogy egy éven belül a jelenlegi szint duplájára növeljük végzett hallgatóink, valamint a számukra állást kínáló partnercégeink számát, így a továbbiakban is dinamikus növekedési pályán tartsuk a PROGmasterst” - teszi hozzá Filep Szabolcs, a PROGmasters társalapítója és vezetője.