Karrier

ivsz_menta_gyuros_tibor-dij_2017
Forrás: IVSZ

Átadták az idei Gyurós Tibor díjakat

Az idei évben négy plusz egy kategóriában díjazták az év IT-telco teljesítményeit: megválasztották az év ICT-menedzserét, innovációját, projektjét, és A digitális oktatás nagykövete-díj mellett az IVSZ egy posztumusz különdíjat is átadott. A díjátadóra a 24. IVSZ MENTA konferencián, Sárváron került sor.

Az év ICT-menedzsere Szigetvári József, a szallas.hu ügyvezetője lett; az év ICT innovációja a Tresorité, ICT-projektje a NAV e-SZJA rendszere; a digitális oktatás nagykövete pedig Jakab László, a BME dékánja lett. Posztumusz különdíjat kapott a közelmúltban elhunyt Rónai Balázs, az Abesse korábbi vezérigazgatója.

Laufer Tamás, az IVSZ elnöke a díjátadó gálán tartott beszédében azt hangsúlyozta, hogy azok a cégek tudnak napjainkban sikeresek lenni, amelyek keresik a változást és vízióval rendelkeznek. Az IVSZ ennek megfelelően kulcsszerepet vállal az Ipar 4.0-ás programok fejlesztésében és kivitelezésében, de az oktatási területen sem álltak meg. „A BME-n keresztül létrejön a régóta várt IoT kompetencia központ, amely a kis- és középvállalkozások kibontakozását hivatott segíteni” – fogalmazott az elnök, hozzátéve: a változások korszakában nem számít meglepetésnek, hogy az idei Gyurós-díj év informatikai menedzserének pályázóiból 5-ből 4 nem IT-vállalattól jelentkezett.