Karrier

vinnai_andras
Forrás: Üzletrész

A Finastra korábbi digitális vezetője a W.UP-hoz igazolt

A W.UP banki szoftverfejlesztő cég közleménye szerint szeptember 15-től Vinnai Balázs tölti be a cég elnöki pozícióját, és egyben befektetőként is szerepet vállal az európai pénzügyi szoftverfejlesztő cég életében. A volt Finastra-vezető elsődleges feladataként nemzetközi bankoknak fog segíteni a digitális felzárkózásban és a digitális értékesítés felturbózásában.

Mielőtt a W.UP-hoz igazolt volna, Vinnai Balázs a Finastra, a világ harmadik legnagyobb pénzügyi technológiai vállalatának digitális tevékenységét irányította. A vállalat alelnökeként az innovatív és élményszerű digitális banki megoldások kidolgozásáért felelt. 

Az új elnök a cég európai és közel-keleti ügyfeleivel fog szorosan együtt dolgozni, befektetőként pedig az új termékek fejlesztéséhez szükséges erőforrások biztosításáért felel majd.

A 41 éves Vinnai Balázs jogot végzett és az IND Csoport alapító-ügyvezetőjeként vált ismertté, amely a digitális megoldások vezető fejlesztőjévé és szolgáltatójává nőtte ki magát Európában és a Közel-Keleten. Tizenhat évnyi sikeres működés után az IND Csoportot 2014-ben felvásárolta a Misys nevű nemzetközi szoftvervállalat, ahol a szakember a digitális csatornákért felelős alelnökként folytatta pályafutását. Mielőtt a W.UP csapatához igazolt volna, a Misys utódvállalata, a Finastra digitális vezetői és alelnöki pozícióját töltötte be. Emellett alapítóként részt vett Közép- és Kelet-Európa vezető programozóiskolája, a Codecool létrehozásában is.